Cum poți să spui adio migrenelor

Ultima actualizare:

    foto: unsplash.com
foto: unsplash.com

Migrena este poate cea mai des întâlnită afecțiune a zilelor noastre. Cauzele acesteia pot avea legătură cu postura corpului, cu alimentația sau cu stresul. Vestea bună este există mai multe metode pentru a o ameliora și a scăpa de ea. Îți spunem câteva sfaturi utile, pe care dacă le aplici și care te pot ajuta să scapi de durere într-un timp foarte scurt.

1. Suplimente alimentare pe bază de plante

Remediile naturale din plante reprezintă o opțiune extrem de eficientă în tratarea migrenelor. Poți folosi iarba fetei, brusture, roinița sau spilcuța. Acestea au un efect puternic calmant asupra migrenelor. Un alt remediu natural este uleiul CBD. Este o substanță extrasă din planta de cânepă și are acțiuni terapeutice cu efect de eliminare a durerii, a anxietății și a stresului. Beneficiile acestui ulei sunt diverse, așa cum se arată în acest articol de blog. Este folosit în multe situații medicale ca analgezic, precum recuperarea după o operație, dureri cronice sau migrene.

2. Chiropractica

Înainte de a căuta alte cauze ale migrenelor, pornește de la premisa că acestea pot fi provocate de o afecțiune a coloanei. Așadar, verifică-ți coloana la un chiropractician pentru a vedea dacă este aliniată corect și dacă sistemul nervos funcționează corect. Găsirea poziției normale a corpului va ajuta la eliminarea durerii, atât de spate, cât și de cap.

3. Hidratează-te

Creierul este un organ format în proporție de 70% din apă. Prin urmare hrana lui principală este apa pentru a funcționa în condiții optime. Bea un pahar mare de apă, chiar și înainte de a simți senzația de sete. Migrenele sunt adeseori cauzate de deshidratare, așa că încearcă să bei apă cât mai des.

4. Masajul și presopunctura

Masajul de relaxare, mai ales cel facial, este o modalitate extrem de bună atunci când te confrunți cu durerea de cap. Apelează la un maseur profesionist care știe cum să preseze punctele cheie din zona capului pentru a slăbi și în cele din urmă a elimina durerea. De asemenea, presopunctura este o alternativă naturală de a vindeca migrenele. De exemplu, există un punct pe mână, fix între degetul mare și degetul arătător pe care dacă îl presezi, durerea de cap trece în câteva minute. Aplică această tehnică la ambele mâini și durerea te va lăsa ca prin minune.

5. Practică yoga și exerciții de relaxare

Tipurile de migrene sunt variate și au cauze diferite. Dar poate cea mai cunoscută cauză este stresul. De 3 ori pe săptămână este recomandat să participi la ședințe de yoga sau să practici acasă relaxarea. Și mai exact, relaxarea completă a corpului, făcută gradat pe grupuri de mușchi. Te va ajuta să eliberezi din tensiunea pe care o acumulezi din cauza stresului și care îți provocă dureri de cap.

Fie că apelezi la plante medicinale, fie că pui o compresă rece pe tâmple sau consumi puțină cafea sau ceai verde ce conține cofeină, încearcă înainte de toate să găsești adevărata cauză a durerii de cap. Odată ce ai descoperit-o, poți aplica remediul corect pentru a o vindeca definitiv. De altfel, site-ul healthline vine și cu alte sfaturi și practici simple de eliminare a migrenelor.

image
image
image
image
image
image
tesla jpg
calendar ortodox 2021 22 februarie aflarea sfintelor moaste din evghenia png
vasile certezanu jpeg
casatorie creier jpg
baza 2 oz jpeg
Ciorba 1b jpg
1 isaac newton jpg jpeg
elon musk profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net