Cum poţi scăpa de cârcei sau de crampe musculare

Ultima actualizare:

Cine s-a confruntat măcar o dată în viaţă cu cârcei ştie cât sunt de chinuitori. Ca şi în cazul crampelor musculare, se contractă involuntar muşchiul, iar durerea devine de multe ori insuportabilă. Iată care sunt cauzele, dar şi cum poţi scăpa de aceste neplăceri!

Imediat ce simţi că urmează să ai o astfel de crampă sau spasm, întinde vârful piciorului în sus spre genunchi. În cazul în care acest lucru nu funcţionează, coboară din pat şi pune toată greutatea corpului pe piciorul afectat până când durerea dispare. Poţi încerca oricare din remediile de mai jos, iar dacă durerea nu dispare, ia un antiinflamator. 

De ce apar?

Principalele cauze declanşatoare ale crampelor musculare în zona piciorului sunt: lipsa de potasiu, ortostatismul îndelungat, poziţia în şezut pentru mai mult timp, prea multe exerciţii fizice, lipsa de calciu şi magneziu, deshidratarea, medicamente cum ar fi cele pentru reglarea tensiunii arteriale, diuretice, contraceptive orale, antipsihotice, statine şi steroizi, sarcină sau de procesul normal de îmbătrânire, conform sfatulmedicului.ro.

Cum elimini crampele nocturne

Întinde şi înclină vârful piciorului spre genunchi. Alternativ, apucă degetele de la picioare şi trage-le în direcţia genunchiului. 

Ridică-te şi plimbă-te în jur, scutură puternic piciorul, apoi întoarce-te în pat şi pune o pernă sub piciorul întins. 

Masează uşor zona dureroasă cu o mişcare circulară pentru a ajuta la ameliorarea tonusului muscular. 

Relaxează-te cu o baie fierbinte, fă un duş sau aplică o pernă electrică încălzită timp de cel puţin 10 minute pentru a scăpa de cârcel. 

Bea cel puţin 6 până la 8 pahare de apă în fiecare zi, pentru ca vitaminele şi mineralele să fie absorbite în corp într-un mod adecvat. 

Întinde picioarele în fiecare noapte. O modalitate ar fi să stai înclinat înainte, la aproximativ 50 cm de perete, menţinând vârfurile degetelor în sus. Lasă mâinile să alunece pe perete în timp ce întinzi muşchii picioarelor. 

Păstrează-ţi muşchii supli prin înot sau exerciţii acvatice. 

Poartă încălţări adecvate şi stai departe de tocurile înalte. 

Asigură-te că ai un nivel optim de calciu, potasiu şi magneziu în corp, consumă din plin vitaminele E şi A. 

Include banane, roşii, cartofi, broccoli, pepene galben şi citrice în dieta zilnică. 

image
image
image
image
image
image
ching shih captură video jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
castele romania colaj facebook jpg
permis de conducere freepik jpg
tigari, freepik jpg
Donna Urquhart instagram jpg
 ciclon polar romania meteo
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net