Cum să ai casa lună înainte de Sărbători

simeon stalpnicul png

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar tu trebuie să începi pregătirile pentru curăţenia generală. Află cum trebuie să-ţi organizezi timpul în aşa fel încât să nu fii copleşită de treabă şi să nu te aglomerezi în ultimele zile înainte de Crăciun.

Înainte cu o lună

Curăţă covoarele sau mocheta! Du covoarele la curăţat, chiar dacă le-ai aspirat de-a lungul timpului şi ţi se par curate. Carpetele de mici dimensiuni pot fi spălate şi acasă.

Înainte, se aspiră foarte bine, apoi se freacă cu o jumătate de varză proaspătă pentru a menţine culorile cât mai vii. Poţi folosi şi produse din comerţ precum Biocarpet şi Vanish.

Înainte cu 3 săptămâni

Spală aragazul şi cuptorul. Petele de pe aragaz ne dau mari bătăi de cap. Pentru a le putea curăţa mai uşor, înmoaie petele cu detergent de vase obişnuit şi lasă să acţioneze 15 minute.

Apoi, poţi folosi o gamă variată de produse. Produse naturale - îndepărtează cu zeamă de lămâie grăsimile şi curăţă petele de arsură cu bicarbonat de sodiu. Foloseşte şi sare fină amestecată cu câteva picături de oţet. Produse din comerţ: Triumf.

Înainte cu 2 săptămâni

Dezinfectează frigiderul. Înainte de a începe curăţarea frigiderului, acesta trebuie scos din priză şi eliberat de produsele alimentare.

Apoi, înarmează-te cu o cârpă curată sau cu un burete de bucătărie şi treci la treabă. Produse naturale - pentru îndepărtarea mirosului neplăcut, a petelor şi resturilor de mâncare foloseşte oteţ sau zeamă de lămâie. Produse din comerţ: Axion sau Fairy.

Înainte cu o săptămână

Curăţă gresia de pe hol, din baie şi bucătărie. Gresia trebuie spălată şi curăţată constant, cel puţin o dată pe săptămână. Nu uita zonele de pe lângă şi de sub calorifer, aragaz sau frigider dar şi colţurile. Produse naturale -poţi folosi o soluţie formată din oţet şi apă.

Toarnă această soluţie într-o căldare şi cu ajutorul mopului spală bine întreaga suprafaţă. Produse din comerţ: Domestos.

Îndepărtează murdăria de pe plăcile de faianţă. Plăcile de faianţă din baie se pătează cu calcar sau depuneri de piatră.

Faianţa din bucătărie se murdăreşte cu pete de grăsime şi ulei. Uite ce ai de făcut. Produse naturale - prepară o pastă de curăţat amestecând zeama de lămâie cu bicarbonat de sodiu. Curăţă cu această soluţie plăcile de faianţă folosind partea abrazivă a unui burete. Produse din comerţ: Domestos.

Atenţie la calcarul depus pe obiectele sanitare. Pentru îndepărtarea calcarului, a petelor de rugină şi piatră depuse pe suprafaţa obiectelor sanitare poţi folosi atât produse pe care ai în cămară cât şi produse din supermarket.

Produse naturale - foloseşte oţetul de mere, zeama de lămâie, bicarbonatul de sodiu şi sarea grunjoasă. Freacă suprafeţele din fontă şi inox cu bureţi abrazivi. Produse din comeţ: Cif, Domestos, Cilit Bang.

simeon stalpnicul png

Înainte cu trei zile

Şterge praful şi lustruieşte mobila. Înainte de a curăţa propriu zis obiectele de mobilier, acestea trebuie şterse de praf. Apoi, poţi opta pentru diferite produse destinate lemnului.

Produse naturale - pentru a da luciu mobilei din lemn sau pal, foloseşte o bucăţică de vată pe care ai picurat câteva picături de ulei de măsline. Şterge temeinic mobila şi vei vedea că va prinde luciu, iar culorile vor fi mai vii. Produse din comerţ: Pronto.

Uite cât te costă curăţenia la domiciliu

Dacă vrei să chemi o firmă spe­­cializată, trebuie să ştii că vei scoate ceva bani din buzunar. În schimb, în câteva ore vei avea casa curată lună. Uite cât te costă dacă apelezi la profesionişti.

Bucureşti

City Clean, tel: 0724253586, site: cityclean.ro, curăţenie generală:, 75 mp- 350 lei, 100 mp - 500 lei, 200 mp - 800 lei, 300 mp - 1200 lei.

Constanţa

Blaur Clean, telefon: 0764-880025, site: curatenieblaur.ro, garsonieră - 200 lei, apartament 2 camere - 250 lei, apartament 3 camere - 300 lei, apartament 4 camere - 350 lei, întreţinere -1,5-3,5 lei/mp, covoare şi mochete - 4-5 lei mp, curăţat geamuri - 1.2-4 lei pe mp.

Iaşi

Albă ca Zăpada Cleaning Services, telefon: 0332.461.141, site: albacazapada.net, curăţenie generală - 3-5 lei mp, covoare, mochete, tepiţerii - 3-5 lei mp, geamuri uşor accesibile - 2-3 lei mp, geamuri greu accesibile (la înălţime)- 4-5 lei mp.

Geamurile

Geamurile trebuie curăţate cel puţin o dată pe lună. Cu cât le laşi mai mult murdare, cu atât te vei chinui mai mult când vei dori să le ştergi.

Produse naturale - geamurile de la cameră, balcon sau bucătărie trebuie spălate atât pe interior cât şi pe exterior. Foloseşte spirt medicinal şi hârtie de ziar.

Produse din comerţ - O soluţie bună pentru curăţarea geamurilor care se găseşte în orice supermarket este Mr. Muscle.

cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Icoana Basilica ro webp
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
miri nunta jpeg
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg