Cum să consumăm legumele care se digeră greu?

16 octombrie 2013
CLIIMA20120410 0023 1 jpeg
Respectă proporţiile: 50-60% glucide, 25-30% lipide, 12-15% proteine

În general, fructele şi legumele se digeră în 30 de minute pentru a se digera. Anumite vegetale, deşi se remarcă prin efecte terapeutice deosebite asupra organismului, îngreunează activitatea stomacului şi prelungesc perioada de digestie la câteva ore.

Broccoli, varza şi conopida conţin substanţe care previn apariţia cancerului, dar în compoziţia lor există o anumită glucoză care îngreunează digestia. De asemenea, ceapa, usturoiu şi prazul, legume care contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar şi cardiac, conţin fibre alimentare, pe care stomacul le digeră greu şi, deseori, produc balonare.

Acelaşi disconfort abdominal produce şi fasolea, care este o sursă bogată de proteine şi de fier, benefică în tratarea anemiei. Totuşi, fasolea trebuie consumată mai des, pentru că ea stimulează formarea unei enzime care descompun boabele sale şi uşurează digestia. Cum să consumăm aceste vegetale, fără să avem probleme digestive? Nutriţioniştii europeni consideră că preparate termic aceste legume sunt tolerate mai uşor de stomac, dar ne recomandă să le evităm când suntem stresaţi, pentru că stresul îngreunează şi mai mult munca stomacului.

loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
Victoria Beckham (4) jpg
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg
elena udrea png