Cum să consumăm legumele care se digeră greu?

Ultima actualizare:

    Respectă proporţiile: 50-60% glucide, 25-30% lipide, 12-15% proteine
Respectă proporţiile: 50-60% glucide, 25-30% lipide, 12-15% proteine

În general, fructele şi legumele se digeră în 30 de minute pentru a se digera. Anumite vegetale, deşi se remarcă prin efecte terapeutice deosebite asupra organismului, îngreunează activitatea stomacului şi prelungesc perioada de digestie la câteva ore.

Broccoli, varza şi conopida conţin substanţe care previn apariţia cancerului, dar în compoziţia lor există o anumită glucoză care îngreunează digestia. De asemenea, ceapa, usturoiu şi prazul, legume care contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar şi cardiac, conţin fibre alimentare, pe care stomacul le digeră greu şi, deseori, produc balonare.

Acelaşi disconfort abdominal produce şi fasolea, care este o sursă bogată de proteine şi de fier, benefică în tratarea anemiei. Totuşi, fasolea trebuie consumată mai des, pentru că ea stimulează formarea unei enzime care descompun boabele sale şi uşurează digestia. Cum să consumăm aceste vegetale, fără să avem probleme digestive? Nutriţioniştii europeni consideră că preparate termic aceste legume sunt tolerate mai uşor de stomac, dar ne recomandă să le evităm când suntem stresaţi, pentru că stresul îngreunează şi mai mult munca stomacului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
Vasile Gamalan  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net