Cum să mâncăm corect în post

Ultima actualizare:

    Post
Post

Este perioada postului şi vă simţiţi slăbiţi din cauza alimentaţiei?  Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt regulile de care trebuie să ţinem cont. 

Gătiţi variat! Din lipsă de timp, meniul celor mai mulţi devine monoton şi sărăcăcios în perioadele de post. Varietatea nu înseamnă multe feluri de mâncare la aceeaşi masă. O dietă suficient de variată este cea care cuprinde 16 feluri de mâncare diferite într-o săptămână.

Consumaţi alimente cu fibre! Cereale, leguminoase, fructe, legume şi verdeţuri înseamnă un post sănătos. Cea mai mare parte a caloriilor trebuie să provină din aceste alimente. Toate acestea conţin substanţe care au rol protector împotriva bolilor canceroase.

Evitaţi grăsimile saturate şi cele fără colesterol.

Colesterolul se găseşte numai în alimente de origine animală. Organismul are nevoie de grăsimi nesaturate care se găsesc în produsele vegetale.

Reduceţi cantitatea de sare! Se recomandă să nu se consume mai mult de o linguriţă de sare pe zi, în această cantitate se include sarea adăugată la gătit, cea din pâine precum şi cea din produsele naturale care conţin şi sodiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net