Cum să previi deshidratarea la vârstele înaintate

Ultima actualizare:

    Nu mânca imediat după ce ai băut apă, ci la 30 de minute după aceea.www.clicksanatate.ro
Nu mânca imediat după ce ai băut apă, ci la 30 de minute după aceea.www.clicksanatate.ro

Odată cu înaintarea în vârstă, te poți confrunta nu doar cu anumite probleme de sănătate, ci și cu deficitul de apă. Persoanele de vârsta a treia, deoarece nu mai au senzația de sete atât de pronunțată ca în tinerețe, nu mai beau suficiente lichide, iar organismul suferă, deshidratându-se.

Se spune că nu trebuie să bem doar când ne este sete ci să avem grijă să ne hidratăm pe tot parcursul zilei, începând de dimineață, după ce ne-am trezit. Primul semnal pe care-l transmite corpul când este deshidratat este apariția poftei de apă.

Seniorilor li se recomandă să bea cam 8 pahare de lichide pe zi, aici intră următoarele: apa plată, supele și ciorbele, sucurile naturale, legumele și fructele proaspete și ceaiurile.

Amintește-le de importanța consumului de lichide

Dacă ai în casă o persoană trecută de 60 de ani, spune-i că este important ca, în fiecare zi, pe lângă a bea apă, e important să-și ia sursa de lichide și din diferite alimente naturale (fructe, legume, ceaiuri).

După această vârstă, oamenii trebuie să învețe să anticipeze setea. Nu trebuie să bea pahar după pahar cu apă, ci să se hidrateze treptat, prin înghițituri mici pentru că un consum mare de lichide efectuat de-odată poate produce dilatarea stomacului și astfel să limiteze senzația de sete.

Știai că...

... potrivit statisticilor, nivelul de apă din corp scade pe măsură ce îmbătrânești? La bărbați se vorbește de un conținut de apă în organism de 52%, iar la femei de 46%, relatează aide-soignant.com.

Dozarea apei

Începe cu 1-2 pahare de apă imediat după ce te-ai trezit, astfel combați constipația. Nu mânca imediat după ce ai băut apă, ci la 30 de minute după aceea. Unele persoane obișnuiesc ca la micul dejun, dar și la cină, să bea un ceai din plante medicinale, așadar e vorba de încă 2 căni cu lichide.

Află pe clicksanatate.ro care sunt complicațiile deshidratării!

Înlocuiește siropul de tuse cu suc de ananas!

Cum să obții și să întreții un bronz sănătos

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net