Cum să scapi imediat de greaţă! Remedii naturale care nu dau niciodată greș

Deşi nu pune în pericol sănătatea, pe termen lung şi netratată, greaţa poate duce la deshidratare şi alte stări de disconfort. Fie că e vorba despre rău de mişcare, expunere la anumite toxine chimice, stres emoţional, afecţiuni biliare, indigestie sau mirosuri puternice, greaţa poate fi ameliorată cu remedii naturale. 

image

Menta

Un alt remediu folosit de mulţi ani pentru ameliorarea greţei menta poate fi folosită atât în stare crudă, cât şi sub formă de ulei. Menta calmează şi relaxează muşchii stomacului, pentru ca bila să poată metaboliza grăsimile, iar alimentele să treacă prin stomac mai rapid. Ceaiul de mentă este, probabil, cea mai bună şi rapidă cale de a ameliora greaţa. Este contraindicat doar dacă suferi de reflux gastroesofagian!

Ghimbir

Are deja un istoric în ceea ce priveşte ameliorarea senzaţiei de greaţă, a durerilor de stomac şi a diareii. Ghimbirul conţine gingerol, o substanţă care influenţează în mod direct sistemul digestiv şi pe cel nervos central. Îl poţi consuma în stare crudă, adăugat în ceai sau în preparatele culinare.

Dieta echilibrată

Pentru a ameliora greaţa este indicat să eviţi alimentele picante şi grase, excesul de carbohidraţi şi mesele copioase. Mai mult, este indicat să rămâi hidratat, să bei cel puţin doi litri de lichide pe zi. O dietă echilibrată poate fi asociată cu exerciţiile fizice pentru rezultate mai bune. Cele de tip aerobic sau yoga pot ameliora greaţa.

Lămâia

Mirosul de citrice, precum cel de la o felie proaspătă de lămâie, poate reduce senzaţia de greaţă. Poţi felia o lămâie sau poţi folosi coaja acesteia, deoarece ambele variante ajută la emanarea uleiurilor esenţiale în aer.

Anumite condimente

Condimentele reprezintă remedii naturale populare pentru a combate greaţa. Unele dintre acestea sunt reprezentate de scorţişoară şi extractul de chimion, ce ameliorează unele simptome digestive (durerea abdominală, greaţă, constipaţia şi diareea.

Aromoterapia

Anumite arome din încăpere pot, de asemenea, ameliora greaţa. Poţi folosi uleiuri precum cel de mentă sau de lămâie pentru stres şi anxietate, dar şi pentru greaţă. Poţi utiliza o lampă specială de aromoterapie sau pur şi simplu adaugă câteva picături de ulei pe un şerveţel şi inhalează aroma. Aceste uleiuri pot fi folosite şi pentru terapia prin masaj, însă trebuie diluate înainte de a le aplica pe piele, întrucât pot provoca reacţii alergice sau iritaţii

Controlul respiraţiei

Respiraţia lentă şi profundă poate reduce greaţa. Este suficient să inhalezi pe nas şi să numeri până la trei, ţine-ţi apoi respiraţia şi elimină aerul tot numărând până la trei, conform farmaciata.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net