Cum să slăbeşti cu cel mai bun mic dejun
Creierul nostru e flămând: are nevoie de 5-6 grame de zahăr pe oră. În timpul nopţii, el consumă rezervele noastre de zahăr, iar dimineaţa, acestea trebuie completate - cel mai bine cu cereale.
Carbohidraţii previn senzaţia de "foame de lup": după un mic-dejun consistent, creierul este sătul, iar senzaţia de foame dispare ca prin minune. Persoanele foarte slabe se satură după trei chifle sau după trei felii de pâine, persoanele cu o greutate normală au nevoie de patru felii de pâine sau chifle, iar persoanele supraponderale, de cinci.
Multe femei care vor să-şi păstreze silueta mănâncă prea puţin la masa de dimineaţă. Greşit! Dacă mâncaţi la micul dejun doar o felie de pâine prăjită, creierul va tânji toată ziua după zahăr. Aşa veţi fi tentat să ronţăiţi azi o ciocolată, mâine un fruct şi astfel veţi lua în greutate.
Muşchii au rol protector: dacă primeşte prea puţin zahăr, creierul îşi ia energia necesară din ţesutul muscular. Problemă: masa musculară, unde are loc arderea grăsimilor, scade.
Metabolismul este stimulat: o cantitate mare de carbohidraţi obligă corpul să pună în mişcare metabolismul. Dimineaţa, când ne ridicăm din pat, temperatura corpului e relativ scăzută (35°C). Imediat ne apucăm de treabă (36-37°C). Pentru aceasta avem nevoie însă de multă energie.
Vedeţi cum trebuie să arate micul dejun sănătos pe clicksanatate.ro.