Cum scăpăm de petele de pe mâini, ten, gât și decolteu

Ultima actualizare:

    Pete de pe pielea pot dispărea cu ajutorul unor remedii din naturăFoto: Shutterstock
Pete de pe pielea pot dispărea cu ajutorul unor remedii din naturăFoto: Shutterstock

Începând cu ținuta vestimentară și continuând cu tratamentele de îngrijire de zi cu zi a tenului, femeile care au 30 de ani ( una din trei, cum precizează statisticile de ultima oră) se luptă cu un dușman aprig – petele inestetice.

Acești musafiri nepoftiți ce pătrund tacit în intimitatea noastră se instalează (culmea!) la vedere: pe față, pe decolteu, pe brațe și dosul palmelor.

De ce apar petele pe piele

Ca niște “clopoței gălăgioși”, deconspiră, cum spunea renumitul nutriționist și vizionar al secolului al 19 – lea , Edgar Cayce, “vârsta proprietarului”, dar și unele probleme de sănătate. Și nutriționiștii contemporani spun că fenomenul poate fi ținut sub control. Concluziile analizelor de laborator au scos în evidența cauze variate ce grăbesc aceste pete pe tegumente: expunerea insistentă la soare sau la solar, tratamentele hormonale sau cu antibiotice în etape prelungite. 

Pentru a combate apariția acestor urme urâte ce anunță bătrânețea, nutriționoștii recomandă tratamente perseverente cu diverse substanțe naturiste.

Remedii pentru îndepărtarea petelor de pe ten

  • Se recomadă un demachiant intensiv realizat din decoct de pătrunjel și miere ( o legătură de pătrunjel fiert în 100 ml apa timp de 5 minute) + o linguriță de miere de tei.
  • Sucul de ananas cu care tamponăm zonele cu probleme, măcar de 3-4 ori pe săptămâna; 
  • Suc de hrean cu miere în proporție de 1/3 (O linguriță suc și 3 lingurițe  de miere).
  • Un amestec de ulei de măsline și migdale dulci, în părți egale, în care adăugăm 5 – 6 picături de zeamă de lămâie. 

Remedii pentru petele de pe gât și decolteu

  • Pentru gât și decolteu folosim aceleași produse naturale pe care le aplicăm pe față, apoi le îndepărtăm cu apa călduță.

Pemedii pentru petele de pe mâini

  • Pentru mâini folosim cremele din Plafar, care reduc posibilitatea de accentuare a petelor sau înmulțirea lor.
  • Dar Cayce, care spunea că aceste pete se află într-o legătură directă cu supraîncărcarea cu reziduuri ale sistemului digestiv, recomandă folosirea unui ulei de măsline de calitate ( presat la rece!). Acesta poate fi o sursă sigură de combatere a petelor. Prin simpla masare a mâinilor, dar și prin îngurgitarea zilnică a 3-4 lingurițe putem să depigmentăm pielea după circa 6 – 8 săptămâni.
  • Petele din perioada sarcinii

Referitor la petele ce apar în perioadă sarcinii, nutriționiștii recomanda un tratament de îndepărtare a toxinelor prin exerciții fizice adecvate și consumul multor lichide. Dintre acestea, ceaiul de gălbenele, cel din petale de trandafir și infuzia de pătrunjel trebuie să fie nelipsite din dietă zilnică.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net