Cum scăpaţi de crampele musculare şi cârcei

simeon stalpnicul png

Vă chinuie frecvent durerile de cârcei sau crampele musculare la nivelul gambei, coapsei sau degetelor? Iată care sunt cauzele, dar şi cum puteţi scăpa de aceste neplăceri!

Imediat ce simţiţi că urmează să aveţi o astfel de crampă sau spasm, îndindeţi vârful piciorului în sus spre genunchi. În cazul în care acest lucru nu funcţionează, coborâţi din pat şi puneţi toată greutatea corpului pe piciorul afectat. Puteţi încerca oricare din remediile de mai jos, iar dacă durerea nu dispare puteţi să luaţi un antiinflamator.

De ce apar?

Principalele cauze declanşatoare ale crampelor musculare în zona piciorului sunt: lipsa de potasiu, ortostatismul îndelungat, poziţia în şezut pentru mai mult timp, prea multe exerciţii fizice, lipsa de calciu şi magneziu, deshidratarea, medicamente cum ar fi cele pentru reglarea tensiunii arteriale, diuretice, contraceptive orale, antipsihotice, statine şi steroizi, sarcină sau de procesul normal de îmbătrânire.

Cum eliminaţi crampele nocturne

 • Întindeţi şi înclinaţi vârful piciorului spre genunchi. Alternativ, apucaţi degetele de la picioare şi trageţi-le în direcţia genunchiului.
 • Ridicaţi-vă şi plimbaţi-vă în jur, scuturaţi puternic piciorul, apoi întoarceţi-vă în pat şi puneţi o pernă sub piciorul întins.
 • Masaţi uşor zona dureroasă cu o mişcare circulară pentru a ajuta la ameliorarea tonusului muscular.
 • Relaxaţi-vă cu o baie fierbinte, faceţi un duş sau aplicaţi o pernă electrică încălzită timp de cel puţin 10 minute pentru a scăpa de cârcel.
 • Beţi cel puţin 6 până la 8 pahare de apă în fiecare zi, pentru ca vitaminele şi mineralele să fie absorbite în corp într-un mod adecvat.
 • Întindeţi picioarele în fiecare noapte. O modalitate ar fi să staţi înclinaţi înainte, la circa 50 cm de perete, menţinând vârfurile degetelor în sus. Lăsaţi mâinile să alunece pe perete în timp ce vă întindeţi muşchii.
 • Păstraţi-vă muşchii supli prin înot sau exerciţii acvatice.
 • Purtaţi încălţări adecvate şi staţi departe de tocuri.
 • Asiguraţi-vă că aveţi un nivel optim de calciu, potasiu şi magneziu în corp, consumaţi din plin vitamina E şi A.
 • Includeţi banane, roşii, cartofi, broccoli, pepene galben şi citrice în dietă.
cub theo rose png
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub claudia pavel cream png
horoscop jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
foto1 sorin balos chirurg de top blur la femeieB jpg
roxana hulpe colaj jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9  theodor andrei jpg
guineea jpg