Cum te ajută leacurile din nalbă. Planta care tratează numeroase afecțiuni

Cu un conţinut ridicat de substanţe mucilaginoase, care îi conferă proprietăţi emoliente şi antiinflamatorii, nalba poate fi folosită pentru diferite afecţiuni, printre care ulcerul sau bronşita. Acţionează ca agent antiinflamator, descongestionant şi expectorant.

image

Macerat la rece

Este cel mai valoros medicament care poate fi preparat din frunze şi flori de nalbă, pentru că principiile active ale plantei se dizolvă foarte uşor în apă.

Preparatul ajută în tuse, bronşite, infecţii renale, tulburări gastro-intestinale şi enterită. Acest medicament natural se prepară simplu, fără efort.

Ai nevoie de: 15 g (o lingură) rădăcină de nalbă mărunţită şi 250 ml de apă rece. Apa se toarnă peste plante şi amestecul se lasă acoperit, timp de 12 ore.

Apoi se strecoară şi se adaugă 5g (un vârf de cuţit) de bicarbonat alimentar, pentru a preveni iritaţiile gastrice.

Maceratul se păstrează în frigider. Indicat este să se consume câte 2-3 linguri, înainte de fiecare masă.

Infuzie

Preparat corect, ceaiul se dovedeşte a fi un adevărat elixir pentru cei care suferă de cistită, constipaţie, spasme sau crampe abdominale. Iată cum îl prepari: peste 10 g (două linguriţe) de frunze tocate mărunt se toarnă 250 ml de apă clocotită.

Amestecul este lăsat la infuzat 30 minute, după care se strecoară şi poate fi băut. Sunt recomandate 3 căni pe zi, înainte de fiecare masă, timp de 3 săptămâni.

După o pauză de şapte zile, tratamentul poate fi reluat.

Decoct

Concentratul este indicat mai ales celor care suferă de bronşită, blocaj renal, afecţiuni ale vezicii urinare sau digestie dificilă.

De asemenea, este indicată celor afectaţi de gastrită, ulcer sau alte iritaţii ale aparatului digestiv. Ai nevoie de: 20 g (o lingură cu vârf) flori şi frunze de nalbă mărunţite şi 250 ml apă clocotită.

Plantele sunt aşezate într-un vas emailat, apoi se adaugă apa. Se fierb timp de 15 minute, completându-se treptat lichidul care se evaporă. Licoarea este consumată călduţă, într-o doză de 3 ceşti pe zi. Se recomandă ca decoctul să fie băut pe stomacul gol, înainte de fiecare masă.

Tinctură

Preparatul acţionează eficient asupra căilor respiratorii, pentru bolile de rinichi, dar alină şi durerile provocate de afecţiunile gastrice. Ingredientele necesare sunt: 30 g frunze, tulpină şi flori de nalbă, 100 ml alcool alimentar de 70 de grade.

Plantele se pun într-un borcan. Deasupra se toarnă alcoolul, borcanul se închide ermetic şi se lasă la macerat 10 zile, timp în care trebuie agitat de 3-4 ori pe zi.

Apoi se filtrează şi se pune la decantat, în frigider, încă 6 zile. În final se filtrează din nou, iar tinctura rezultată se păstrează în sticluţe de culoare închisă.

Se iau câte 20-30 de picături, dizolvate în apă, de 2-3 ori pe zi, înainte de fiecare masă. Cura se ţine două sau trei săptămâni şi se reia ori de câte ori este nevoie, scrie formula-as.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
index png
Insula Agistri, Grecia FOTO Shutterstock
555 (21) jpg
santorini 4044972 1280 jpg
loc de munca jpg
reguli noi aeroport jpg
dulceata din plante de leac jpeg
printul julian al suediei profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net