Cum tratăm pielea după bronz. Ce este recomandat pentru pielea care se cojește

Ultima actualizare:

    Nu stați la soare între orele 11.00 și 16.00 și folosiți cremă cu protecție solară!
Nu stați la soare între orele 11.00 și 16.00 și folosiți cremă cu protecție solară!

Pielea care se cojește după bronz reprezintă modul în care corpul se regenerează. Din fericire, cojirea pielii este un proces nedureros, dar care îți poate da, totuși, un anumit disconfort din cauza mâncărimii. Click! te învață cum să ai grijă de pielea ta după bronz, dar și cum să eviți cojirea acesteia.

Pielea după bronz  este foarte sensibilă, iar în cazul multor persoane aceasta începe să se cojească după câteva zile de la expunerea la soare. Click! îți dă câteva sfaturi pentru a-ți trata corespunzător pielea arsă de soare.

Aloe vera pentru pielea bronzată

Hidratează-ți pielea! Planta Aloe vera poate reduce sau încetini procesul de cojire a pielii, întrucât aceasta are un efect hidratant, ajutând pielea să se refacă după bronz. Aplicați geluri sau loțiuni cu Aloe vera, când simțiți pielea fierbinte și dureroasă. Bronzul usucă pielea, iar din această cauză cojirea este și mai intensă. Dacă doriți să încetiniți cojirea pielii, trebuie să vă hidratați bine pielea.

Beți multă apă!

Ungerea pielii cu produse hidratante după bronz este la fel de importantă ca hidratarea internă a organismului. Așadar, ar trebui să beți doi litri de apă pe zi.

Folosiți anti-inflamatoare!

Pastilele antiinflamatoare, care se eliberează fără prescpriție medicală, așa cum este, de pildă, ibuprofenul, vă pot ajuta atunci când pielea arsă de soare este dureroasă. De asemenea, cremele antiinflamatoare, care conțin cortizon în doze mici, pot ajuta la reducerea inflamației cauzate de bronz.

Evitați iritarea pielii bronzate!

Încercați să evitați orice ar putea să vă irite pielea bronzată. Și asta, pentru că iritația oprește sau încetinește procesul de vindecare a pielii arse de soare. Surse de iritare a pielii bronzate pot fi: apa fierbinte sau apa foarte rece, scărpinatul și frecarea. Încearcă să le eviți pentru ca pielea ta bronzată să nu aibă și mai mult de suferit!

Remedii de acasă pentru pielea arsă de soare

În afară de consumul corespunzător de apă, de ungerea pielii bronzate cu loțiuni hidratante, încercați și câteva remedii care vă sunt la îndemână! Astfel, aplicați pe pielea bronzată spumă mentolată pentru bărbierit, adăugați bicarbonat de sodiu în apa călâie în care vă îmbăiați sau ungeți-vă cu miere pielea afectată.

Cum să preveniți cojirea pielii

# Cea mai importantă regulă este să vă ungeți cu cremă cu protecție solară atunci când stați la soare. Este cea mai bună cale de a evita cojirea pielii după bronz.

# De asemenea, nu stați mult la plajă și evitați orele „de foc”, respectiv între 11.00 și 16.00.

# Purtați haine subțiri, cu mâneci lungi, din fibre naturale și pantaloni lungi.

# În cazul în care v-ați ars deja, faceți un duș rece, apoi, imediat, ungeți-vă cu o loțiune care conține aloe vera, întrucât aceasta nu numai că hidratează, dar poate preveni cojirea pielii. Pielea absoarbe cel mai bine crema atunci când este umedă.

În cazul în care arsurile solare sunt foarte dureroase, consultați un medic!

Cât durează până când se vindecă arsurile solare?

O arsură solară medie se vindecă între 3 și 5 zile, iar cojirea pielii după bronz durează în jur de o săptămână. Însă, mici porțiuni de piele se pot coji zile până la săptămâni, după bronzare. Este important să nu trageți de piele în perioada cojirii, deoarece există riscul apariției unei infecții.

Persoanele cu risc crescut de a se arde la soare

Oricine poate suferi o arsură solară, însă, cei mai expuși sunt adulții tineri, persoanele cu pielea albă și cele cu pielea sensibilă, dar și persoanele care obișnuiesc să frecventeze saloanele pentru bronzat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene și Albert de Monaco GettyImages 2162706103 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net