Cura cu stafide te ține departe de anemie
Aceste fructe dulci deși au o textură destul de uscată, reprezintă o porție imensă de sănătate. Pot fi consumate ca atare, înlocuind cu succes dulciurile din comerț, sau pot fi folosite la prepararea diverselor bunătăți culinare.
Stafidele ar putea fi consumate în fiecare zi, deoarece efectele consumului lor este extrem de benefic asupra organismului uman. Sunt considerate a fi un adevărat pansament gastric cu resurse importante de potasiu şi magnezi ce ajută la calmarea acidității gastrice.
Ameliorează simptomele anemiei
Conţin fier și vitamina B care ajută la ameliorarea anemiei, dar și cupru care ajută la stimularea producerii de celule roşii din sânge, celule cu rolul extrem de important de a transporta oxigenul către ţesuturi.
Măresc libidoul și tratează impotența
Pentru că stafidele conțin un aminoacid numit arginină, care are potenţial de mărire a libidoului şi care sporeşte senzaţia de excitare. Este indicat consumul mai ales pentru bărbaţi, în tratamentul disfuncţiilor erectile, dar şi ca energizant.
Stafidele negre sunt benefice pentru redobândirea vigorii sexuale. După ce le-ai spălat bine cu apă, fierbe-le cu puțin lapte. Astfel se vor umfla și se vor indulci. Mănâncă stafidele și bea laptele începând cu 30 de grame de stafide și 200 mililitri de lapte pe zi, mărind treptat până ajungi la 50 grame de stafide pe zi.
Protejează dantura de apariția cariilor
O altă substanță benefică pe care o conțin este acidul oleanoic, esențial pentru păstrarea sănătăţii dinţilor. În plus, antioxidanţii cu rol antibacterian împiedică dezvoltarea bacteriilor din cavitatea orală, iar calciul previne deteriorarea dinţilor.
Află pe clicksanatate.ro de care alte afecțiuni te poate proteja consumul de stafide!