Cura de cătină te scapă de anemie!

Ultima actualizare:

Urzica „reface" pierderile

Dintre „medicamentele" naturii, fitoterapeuţii recomandă pentru tratarea anemiei remediile din urzică, care ajută la îmbunătăţirea tonusului. Prepară un amestec din următoarele: 20 g frunze de urzică, 10 g măcriş iepuresc şi 10 g pătlagină. Pune plantele într-un litru de apă rece şi lasă-le la macerat timp de 12 ore, după care pui amestecul la fiert timp de 10 minute. La sfârşit, amestecă cu 2-3 linguri de miere. Lasă să se răcească, fitrează şi bea câte o cană pe zi de macerat, timp de trei săptămâni.

Creţişoara reduce starea de slăbiciune

Creţişoara este o altă plantă recomandată în tratarea anemiei, datorită compoziţiei sale bogate în săruri minerale. Ceaiul din creţişoară îl prepari dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă fierbinte. Pune apa la fiert şi adaugă când ea clocoteşte lingura de plantă. Fierbe ceaiul 10 minute, după care strecoară şi bea câte 3 căni pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara. Urmează cura timp 20 de zile.

Siropul din cătină, porţia zilnică de vitamine

Un alt remediu remineralizant este şi cătina albă. Datorită compoziţiei sale bogate în polivitamine, cătina albă are efect tonic asupra organismului. Poţi consuma fructele proaspete, din care iei câte 20-30 g pe zi, fie siropul de cătină pe care îl prepari din 500 g de fructe şi 800 g de miere de albine. Spală fructele, pasează-le cu o furculiţă, după care umple mai mule borcane cam pe trei sferturi. Pune mierea deasupra, amestecă fructele cu mierea, pune capcul şi păstrează la frigider. Ia câte 2 linguriţe de sirop dimineaţa, timp de o lună de zile.

Ţintaura, medicament natural

În cazul carenţei de fier sunt recomandate şi remediile din ţintaură, care au efect vitaminizant. Prepară vinul de ţintaură: 60 g de plantă mărunţită pe care o laşi la macerat într-un litru de vin roşu timp de opt zile. Bea câte un păhărel înaintea meselor principale timp de două săptămâni. În cazul anemiei mai poţi încerca şi extractul de ţintaură, pe care îl procuri din magazinele naturiste şi din care iei câte 2-4 g pe zi până la reducerea simptomelor.

Cele mai bune ceaiuri de primăvară

Astenii, alergii, kilograme în plus. Sunt câteva dintre problemele care ne „atacă" primăvara şi care-şi găsesc leacul în ceaiuri.

Astenia trece cu urzică

Oboseală, diminuarea randamentului fizic şi intelectual, reducerea puterii de concentrare, ameţeli, lipsa apetitului alimentar. Sunt semne clare de astenie de primăvară, care-şi găseşte leacul în plante. Trateaz-o cu ajutorul ceaiului de urzici. Acesta este foarte bogat în vitamine şi minerale care ajută corpul să iasă rapid din această stare. Infuzia de busuioc poate reda buna dispoziţie, combate epuizarea fizică, fiind, în acelaşi timp, un excitant uşor al sistemului nervos. Şi ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C.

Scapă de toxine cu ceai verde

După iarnă, organismul tău are nevoie de o detoxifiere. În acest scop, specialiştii în nutriţie recomandă o dietă bazată pe fructe şi legume de sezon, iar în acelaşi timp este bine să consumi ceaiuri cu efect puternic detoxifiant. Printre acestea se numără: pelinul, ceaiul verde, muşeţelul şi urzica. Procesul de detoxifiere ajută la eliminarea substanţelor nocive din organism, iar rezultatul constă în îmbunătăţirea tonusului general, în pierderea kilogramelor nedorite şi în recuperarea mai rapidă din eventualele afecţiuni existente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani jpeg
zapada transfagarasan jpg
cheie usa istock jpg
index webp
roman mort spa jpg
sare epsom jpg
bani multi pensie jpg
contor energie electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net