Dacă vom respecta orele de masă vom fi mai sănătoși

Ultima actualizare:

    Masa de dimineață este foarte importantăSursa foto: Adevărul.ro
Masa de dimineață este foarte importantăSursa foto: Adevărul.ro

Nutriționiștii din numeroase țări continuă să fie preocupați de starea noastră de sănătate. Pe această temă, ei au realizează diferite studii care scot în evidență un lucru foarte important: organismul uman trebuie să se adapteze la propriul ceas biologic pentru a se menține în formă.

. În același timp, persoanele care vor să slăbească trebuie să respecte concluziile acestor specialiști referitoare la orele la care trebuie să servească masa.

1.Un aspect esențial: să  se respecte ora la care servești cina

Specialiștii care au realizat numeroase studii, cu referire  la propriul ceas biologic, susțin că trebuie respectate orele la care se servește masa de seară! Aceste repere, apreciază ei,  au legătură cu odihna intestinului. ”Când mănânci tot timpul, nivelul insulinei și glucozei sunt ridicate tot timpul”, precizează dr. Ruth Patterson, expertă în nutriție și epidemiolog la Universitatea din California, în San Diego. Experta a constatat că insulina stimulează creșterea, iar prezența constantă a acesteia în sânge favorizează celulele precanceroase. În privința cercetărilor efectuate în cazul femeilor care au supraviețuit cancerului la sân, experta americană și colegii ei au constatat că revenirea bolii era mai puțin probabilă la femeile care nu mâncau cel puțin 13 ore pe parcusdul noapții.     

 2. Să nu mănânci cel puțin o jumătate de zi

Nutriționiștii recomandă persoanelor care vor să slăbească să țină post cel puțin o jumătate de zi. În acest caz este bine ca persoanele în cauză să nu mănânce cel puțin 12 ore pe zi, deoarece postul  începe după masa de seară ( între orele 18.00 și 20.00) și se încheie dimineața, la ora 8.00.

3.Specialiștii care au studiat ”ceasul biologic”precizează :

Trebuie respectat  biologic , orele la care servim masa de seară! Aceste repere au legătură cu odihna intestinului.:  ”Când mănânci tot timpul, nivelul insulinei și glucozei sunt ridicate tot timpul”, precizează dr. Ruth Patterson, expertă în nutriție și epidemiolog la Universitatea din California, în San Diego. Experta a constatat că glucoza stimulează creșterea insulinei, iar prezența constantă a acesteia în sânge favorizează celulele precanceroase. În privința cercetărilor efectuate în cazul femeilor care au supraviețuit cancerului la sân, experta americană și colegii ei au constatat că revenirea bolii era mai puțin probabilă  în cazul femeilor care nu mâncau cel puțin 13 ore pe noapte.    

 4.Dacă vreți să slăbiți. să … țineți post

Nutriționiștii recomandă persoanelor care vor să slăbească să țină post cel puțin o jumătate de zi. În acest caz este bine ca persoanele în cauză să nu mănânce măcar 12 ore pe zi. Postul durează între orele 18.00 și 20.00 și se încheie dimineața, la ora 8.00.

5 Concluzii privind consistența meselor

 Un important studiu israelian, realizat în anul 2013, a împărțit femeile supraponderale și obeze în două grupuri. În acest caz, fiecare grupă consuma aceleași număr de calorii. Totuși, un grup consuma un mic dejun consistent, un prânz mediu și o cină modestă. Al doilea grup lua un mic dejun redus, un prânz mediu și o cină consistentă. Nutriționiștii au constatat că acel grup care mânca un mic dejun generos a pierdut mai mult în greutate și avea un metabolism mai sănătos.

6.Este important să nu mai servim cina la ore târzii...

Pe  tema ceasului biologic, un alt studiu realizat în anul 2015  a scos la iveală că masa de seară crește nivelul de zahăr din sânge cu 17 la sută în comparație cu o masă identică luată dimineața. Alte cercetări pe tema ceasului biologic menționează că numărul de calorii  arse în timpul digestiei, în primele două ore după cină, scade la jumătate în comparație cu masa servită la micul dejun.

7.În perioada odihnei intestinului se consumă numai apă

În timpul postului de 12 ore, când intestinul se odihnește, trebuie să se consume doar apă. După aceea, persoanele care vor să slăbească ar putea să .bea și alte băuturi, inclusiv cafea.

8.Ora  de masă se adaptează la ritmul propriului organism

 Persoanele care fac parte din categoria matinalilor pot să servească cina la ora 18.00 și să țină post până la ora 6 dimineața. În schimb, persoanele care sunt numite ”păsări de noapte”, care muncesc noaptea, pot servi cina și la ora 21.00, dar să țină post până dimineața la ora 9.00.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
concert gif
image
image
image
image
image
image
fotbal jpg
ana aslan captura video png
condimente png
venetia shutterstock 245507692 jpg
tyffany santos londra profimedia jpg
ioana cea nebuna captura video jpg
kevin cel mai inalt caine guinness world records jpg
vreme plaja vara pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net