De ce ar trebui să renunţi la măselele de minte

Ultima actualizare:

    Măselele de minte apar în jurul vârstei de 20 de ani şi pot afecta poziţia corectă a celorlalţi dinţi
Măselele de minte apar în jurul vârstei de 20 de ani şi pot afecta poziţia corectă a celorlalţi dinţi

Aşa-numitele "măsele de minte" se formează cu rădăcini atipice ca formă şi au canale întortocheate, aspecte care nu pot fi tratate, astfel că este recomandată scoaterea lor, spune medicul stomatolog Laura Mocanu, pentru Mediafax. Iată mai jos motivele pentru care molarii de minte ar trebui extraşi!

"Molarii de minte ne fac mai mult rău decât bine. O parte dintre pacienţi ţin morţiş să îi păstreze, în timp ce alţii renunţă la ei de la primele semne de cariere. Totuşi, cum e indicat să procedăm când avem probleme cu molarii de minte, mult mai celebri sub denumirea de măsele de minte? Indiferent cum îi denumim, măselele de minte nu au nici o legătură cu mintea, în ciuda ideii populare că o dată ce ai aceşti molari ţi-a venit mintea la cap Molarii de minte sunt doar o grupă de dinţi care în 80% din cazuri se formează cu rădăcini atipice ca formă, având canale aberante şi întortocheate, care nu pot fi tratate. S-au făcut nenumărate cercetări în privinţa lor şi s-a dovedit că ne este mai bine fără ei, decât cu ei', explică medicul Laura Mocanu, specialist în stomatologie general. Mai mult, specialiştii americani au propus recent extracţia mugurilor, adică a acelor săculeţi din care se formează rădăcina, pentru că sunt moi şi e mai puţin dureros pentru pacient, a adăugat medicul.

Aceste măsele afectează poziţia corectă a dinţilor

Potrivit specialistului, fiind ultimul dinte care se formează, acest molar are o structură diferită de a celorlalţi dinţi, care îl face mai puţin rezistent, dar şi mai susceptibil de apariţia cariilor."Molarii de minte afectează foarte mult poziţia dinţilor existenţi pe arcade. Şi cum la 13 ani toţi cei 28 de dinţi sunt erupţi, cei patru nou apăruţi în jurul vârstei de 18 - 21 de ani încearcă să iasă pe arcadă sau, cum nu mai au loc, rămân în os şi împing dinţii sau rădăcinile dinţilor învecinaţi. Marea problemă sunt durerile, pemtru că de la 18 ani lucrurile sunt stabilizate, osul e complet format, iar mişcarea unui dinte în os este dureroasă", a mai spus Mocanu.

Molarii de minte nu sunt folosiţi la mestecare alimentelor

Aşa se explică apariţia problemelor gingivale precum pericoronarita, o infecţie în jurul coroanei, sau durerile insuportabile în unele cazuri cu trismus (acea contracţie spastică a mandibulei care face imposibilă deschiderea gurii). "Cea mai indicată soluţie în cazul acestor dinţi este extracţia, pentru că dau mai multe complicaţii decât beneficii. Nu-i putem folosi la mestecat, nu ne putem sprijini pe ei atunci când vrem să construim o punte şi nici nu e uşor să-i curăţăm", a adăugat medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fructe pexels jpg
image png
teren agricol
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
image
actualitate.net
image
actualitate.net