De ce avem nevoie de proteine

Ultima actualizare:

    Carenţa de proteine ​​poate provoca slăbire, atrofiere musculară, oboseală.www.clicksanatate.ro
Carenţa de proteine ​​poate provoca slăbire, atrofiere musculară, oboseală.www.clicksanatate.ro

Pentru funcționarea corectă a organismului, avem nevoie zilnic de proteine.

Proteinele sunt folosite în fiecare celulă din organismul uman și sunt esențiale pentru construirea masei musculare și sprijinirea funcției neurologice. Acestea sunt formate din aminoacizi șipot fi găsiți în multe tipuri de alimente, chiar și în legume, dar cele mai importante surse sunt cele care provin de la animale - cum ar fi carnea (inclusiv cea de pește), lactatele sau ouăle.

Carența de proteine ​​poate duce la simptome precum metabolismul lent, probleme cu pierdea în greutate, atrofierea muscular, nivel de energie scăzut și oboseală, lipsa de concentrare, schimbarea dispoziției, dureri musculare, osoase și articulare, modificări ale zahărului din sânge, care pot duce la diabet și scăderea imunității.

Există 20 de aminoacizi în corpul uman, dintre care 8 esențiali - care nu pot fi sintetizați de organism. Unele proteine pot fi complete (conțin toți aminoacizii), din această categorie făcând parte carnea, laptele, ouăle. Altele sunt parțial complete sau incomplete, în această categorie intră legumele și semințele.

Care este doza zilnică recomandată

Necesarul zilnic de proteine depinde de greutate, sex, vârstă și de nivelul de activitate zilnică. De altfel, anumite probleme de sănătate pot impune mărirea sau reducerea cantității, în timp ce persoanele care practică sport de performanță au nevoie să mănânce mai multe alimente pentru energie, inclusiv o mulțime de proteine ​​de calitate.

Astfel, un adult sănătos, cu o activitatea zilnică moderată, trebuie să consumate aproximativ 0,5 grame de proteine pentru fiecare kilogram (adică înmulțești greutatea ta cu 0,5 și afli câte protein trebuie să consumi zilnic). Un adult sedentar nu are nevoie decât de 0,4 g per kilogram, în timp ce un adult sportiv are nevoie de 0,9- 1 g de proteine pe kilogram. Împarte necesarul pe parcursul întregii zile. 10-15% din aportul nutrițional trebuie să fie proteine, ideal jumătate de origine animală, jumătate vegetală.

Află pe clicksanatate.ro cu ce să combini proteinele!

Top 5 plante care îți pun sănătatea în pericol

5 remedii naturiste contra anxietăţii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net