De ce este bine să mâncăm legume galbene
Într-adevăr, sunt sărace în calorii, dar foarte bogate în fibre dietetice şi conţin aproape toate vitaminele şi mineralele de care corpul nostru are nevoie. Iată cum ne pot ajuta legumele să luptăm cu bolile, în funcţie de culoarea pe care o au.
Vindecă pielea
Culoarea galbenă se datorează betacarotenului, nutrientul din care e sintetizată vitamina A. Acest nutrient are rolul de a reface epiderma pielii (grăbeşte vindecarea rănilor) şi de a stimula producţia de colagen. De asemenea, legumele galbene asigură protecţie naturală împotriva arsurilor solare şi îmbunătăţesc vederea.
Menţin oasele sănătoase
Legumele galbene au un conţinunt bogat şi de vitamina C, potasiu şi flavonoizi, care ajută la menţinerea oaselor sănătoase, reduc riscul apariţiei cancerului şi previn îmbătrânirea celulară la nivel cerebral. Aceste legume sunt recomandate şi de specialişti în special în perioadele de suprasolicitare intelectuală.
Doza zilnică de betacaroten
Se pare că nu există o doză recomandată zilnică de carotenoide. Totuşi, specialiştii recomandă oamenilor să consume între 3-6 miligrame de betacaroten pe zi, 75 de miligrame de vitamina C (pentru femei de peste 19 ani) şi 90 de miligrame (pentru bărbaţii cu vârste de peste 19 ani).
Ajută la digestie
Studiile spun că nutrienţii din legumele galbene (carotenoide, bioflavonoide şi vitamina C) ajută la buna funcţionare a sistemului cardiovascular şi ajută digestia şi sistemul imunitar, conform www.sfatnaturist.ro.