De ce să creşti plante medicinale în casa ta

Ultima actualizare:

Îţi plac plantele medicinale şi crezi în puterile lor tămăduitoare? Iată că le poţi avea tot timpul lângă tine, dacă le faci loc într-un colţişor din casa ta. Te vei bucura de aromele şi proprietăţile lor, dar şi de accesul rapid la resursele de proteine, vitamine şi antibiotic.

Mentă

Împrospătează aerul şi-i dă un parfum aparte, iar proprietăţile ei sunt inegalabile. Pusă într-un ghiveci, menta va creşte foarte repede şi nu are nevoie de îngrijire specială. Ea preferă spaţiile umbroase şi are nevoie de apă o dată la două zile, în special vara. Foloseşte mentă pentru a combate răcelile, pentru a-ţi construi un sistem imunitar mai puternic şi pentru a combate greaţa. Menta este cunoscută şi pentru abilitatea ei de a te feri de stres şi de a-ţi uşura simptomele sarcinii.

Aloe Vera

Aloe Vera este una dintre cele mai potrivite plante pentru apartament, pentru că arată superb şi oferă surse extrem de valoroase de sănătate. Trebuie să stea într-o cameră mare, care poate fi aerisită uşor şi să fie ferită de căldura soarelui. Planta are nevoie de puţină apă, pentru a evita putrezirea rădăcinilor. Este una dintre puţinele plante cu efect antibiotic puternic, capabilă să regleze întregul sistem digestiv, să crească absorbţia de proteine în corp şi să calmeze durerile la stomac. În cazul infecţiilor gingivale, o cantitate mică de Aloe Vera este suficientă pentru a calma senzaţiile neplăcute. Cu ajutorul ei, este uşor să îţi păstrezi greutatea corporală în limite normale şi să îţi asiguri aportul zilnic de energie.

Lavandă 

Pe lângă mirosul plăcut şi frumuseţea florilor sale, lavanda poate contribui la stabilizarea somnului, la ameliorarea stărilor de stres şi anxietate şi la calmarea generală. E recomandată şi pentru dezinfectarea pielii şi în prevenirea bolilor respiratorii. Sistemul imunitar, urinar sau digestiv pot, de asemenea, să beneficieze de avantajele lavandei, atunci când uleiul extras din aceasta este administrat în mod corect. Are nevoie de foarte multă lumină, pentru a se dezvolta armonios. 

Dafin

Cunoscut datorită aromei puternice pe care o oferă mâncărurilor tradiţionale, dafinul mai poate fi folosit şi în scopuri medicinale, pentru îngrijirea rănilor, dar şi în scopuri cosmetice. Are nevoie de mult soare şi trebuie să fie ferit de frig. Atunci când frunzele sunt mature, se lasă la uscat, iar apoi la macerat în ulei de măsline. După 30 de zile, poţi aplica rezultatul pe răni, iritaţii, inflamaţii sau pe întreaga piele, stimulând astfel producţia de colagen şi încurajând hidratarea intensă a pielii.

Echinaceea

Pe lângă calităţile ei care îţi pot fi de folos în timpul răcelilor sau pentru întărirea sistemului imunitar, echinaceea este şi o plantă aspectuoasă, cu flori de culoare roz. Este folosită în aproape orice scop, întrucât contribuie la redarea echilibrului optim al organismului şi are rol antiviral şi antibacterian. Poate fi crescută şi în apartament cu succes. Adoră soarele şi are nevoie de multă apă, în special în perioadele de creştere, conform www.sanatatesistaredebine.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
valentin olariu Tatal lui Sebi jpeg
image png
ceai de macese jpeg
mulled wine 6704928 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net