Detoxifierea organismului după sărbătorile pascale

Ultima actualizare:

Un astfel de regim de detoxifiere poate fi urmat timp de cinci-şase zile:.Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie ne recomandă să consumăm fructe din belşug, mere şi mai ales citrice, dar şi legume şi ceaiuri care să ne protejeze ficatul.

Castravetele, un detoxifiant excelent

A sosit momentul să îndepărtăm efectul preparatelor cu multe calorii, bogate în grăsimi Castravetele este un detoxifiant de excepţie şi trebuie introdus în dietă în acest interval de detoxifiere. Castravetele este mai ales un depurativ cu acţiune generală şi un tonic hepatic. În acelaşi timp, această legumă fludizează sângele, activează funcţiile renale, favorizând eliminarea acidului uric. Castraveţii trebuie consumaţi cruzi, dar sunt la fel de buni şi gătiţi. Salatele cu castraveţi în amestec cu brânza de vaci sunt foarte sănătoase şi delicioase.

Hreanul are şi el proprietăţi diuretice, tonice digestive şi expectorante. Când este folosit în salate de crudităţi, în scurt timp se constată şi efectul său remineralizant

Frunzele de leurdă, folosite sub formă de salată, au un efect extraordinar de purificare a sângelui. Se pot folosi asezonate cu frunzele de pătrunjel, un alt panaceu la care putem apela când urmăm această dietă de detoxifiere.

Să profităm de conţinutul mare de vitamine: K, C şi beta caroten, antioxidanţi cu care se poate lăuda pătrunjelul.

Plantele protejeazå digestia

Să folosim păpădia pentru efectele ei tonice şi detoxifiante. Tijele plantei pot fi consumate zilnic, fără flori, sub formă de cură (5,6 tije dimineaţa la micul dejun) sau în salatele de crudităţi împreună cu lăptuca şi cu ridichiile de lună. Această salată are efecte remarcabile în dischinezia biliară, pentru bolnavii hepatici şi pentru obezi

Ceaiul verde este renumit pentru efectul său tonic şi pentru faptul că favorizeazå eliminarea grăsimilor din organism . Salvia este planta salvatoare pentru multe persoane care au probleme de sănătate şi au făcut excese în perioada sărbătorilor pascale. .Planta îmbunătăţeşte activitatea ficatului, combate balonile, având şi efect depurativ.

Dintre fructe, putem consuma fără probleme mere; nu întâmplător se spune că "un măr pe zi ne scapă de doctori".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net