Dieta care previne chisturile mamare

simeon stalpnicul png
Consumul mare de alimente şi băuturi care conţin xantină, ciocolată, cafea, ceai negru, predispune la formarea chisturilor mamare.www.clicksanatate.ro

Chisturile depistate la nivelul sânilor reprezintă o problemă frecventă la femeile care au atins vârsta de 40 de ani. Dacă știi că ai chisturi benigne, o dietă echilibrată va preveni agravarea lor și simptome ca durerea sau inflamația.

Mănâncă mai rar carbohidrați

Excesul de alimente care conțin carbohidrați și grăsimi saturate te poate aduce în situația de a suferi de chisturi sau de a afla că s-au mărit. Potrivit unor studii, femeile care au o dietă cu puține grăsimi rele produc o cantitate mai mică de estrogeni și alți hormoni răspunzător pentru formarea chisturilor mamare. De aceea, este important să crești cantitatea de legume și fructe consumate zilnic, să scazi cantitatea de pâine, orez, cartofi, paste. Nici mezelurile sau carnea de porc nu sunt recomandate în cantitate mare, deoarece au un conținut ridicat de grăsimi.

Băuturi de evitat

Consumul ridicat de alimente și băuturi care conțin xantină te predispune la formarea chisturilor mamare. Această substanță cauzează inflamații sau le agravează pe cele deja existente. Ocolește sau alege mai rar ciocolata, cafeaua, ceaiul negru, băuturile carbogazoase care au cafeină.

Află pe clicksanatate.ro ce alimente scad riscul de apariție a chisturilor!

Aditivi de care să te ferești

Boli semnalate de tusea persistentă

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
andreea mantea 2 JPG
cub larisa iordache png
FotoJet (1) jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
image png
fabrica de zahar ludus foto msnews.ro
harry camilla charles afp jpg
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg
image png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub arsinel fii png
1 cum sa te pregatesti de toamna jpg jpeg