Dou─â modele de m─â╚Öti de protec╚Ťie, neconforme. Ce ar trebui s─â ╚Ötie rom├ónii

image
Capacitatea totală de filtrare a acestei măști este insuficientă

Dou─â modele de m─â┼čti de protec┼úie neconforme au fost semnalate pe pia┼úa european─â, respectiv un model care promite protec┼úie ridicat─â f─âr─â dovezi ┼či unul care nu se adapteaz─â corespunz─âtor la conturul fe┼úei. Alertele au fost emise de Belgia ┼či de Luxemburg, la scurt timp dup─â ce ├«n Rom├ónia 31 de milioane de m─â┼čti de protec┼úie au fost oprite temporar de la comercializare.

Paul Anghel, ┼čeful Direc┼úiei GeneraleControl ┼či Supraveghere Pia┼ú─â ┼či Armonizare European─â din ANPC, postat pe Facebook detalii legate de cele dou─â produse. ┬á

ÔÇ×Masca este prezentat─â ca oferind o func┼úie de protec┼úie ridicat─â (┬źcapacitate de filtrare ridicat─â┬╗, ┬źajut─â la filtrarea a p├ón─â la 90% din bacterii┬╗, ┬źideal pentru utilizarea asisten┼úei medicale la domiciliu┬╗). Cu toate acestea, aceste afirma┼úii nu sunt sus┼úinute de dovezi. ├Än absen┼úa unei dovezi a eficien┼úei acestor m─â┼čti, acest lucru ar putea crea un sentiment de siguran┼ú─â fals fa┼ú─â de purt─âtor ┼či, prin urmare, nu ar putea proteja ├«n mod corespunz─âtor dac─â nu sunt combinate cu m─âsuri suplimentareÔÇŁ, se arat─â ├«n alerta emis─â de Luxemburg ├«n sistemul RAPEX, conform Adev─ârul.

ÔÇ×Capacitatea total─â de filtrare a m─â┼čtii este insuficient─â (valoare medie m─âsurat─â ÔëĄ 72,90 %), iar masca nu se adapteaz─â corespunz─âtor la fa┼ú─â. ├Än consecin┼ú─â, o cantitate excesiv─â de particule sau de microorganisme poate trece prin masc─â, sporind riscul de infec┼úie ├«n cazul ├«n care nu este combinat─â cu m─âsuri de protec┼úie suplimentare. Produsul nu respect─â Regulamentul privind echipamentele individuale de protec┼úie ┼či standardul european relevant EN 149ÔÇŁ, se arat─â ├«n alerta emis─â de Belgia, referitor la cel─âlalt model de masc─â.

image
Capacitatea totală de filtrare a acestei măști este insuficientă

├Än Rom├ónia au fost oprite temporar de la comercializare peste 31 de milioane de m─â┼čti

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat joi că în ultima săptămână au fost verificaţi 504 operatori economici din toată ţara, fiind depistate nereguli în cazul a 275, potrivit Hotnews.ro.

Mai exact, inspectorii ANPC au identificat nereguli în legătură cu aproape 58 la sută dintre aceste echipamente de protecţie.   

Au fost oprite temporar de la comercializare peste 31 de milioane de m─â┼čti, iar alte peste 90.000 de m─â┼čti au fost oprite definitv de la v├ónzare.

Citește și:

M─â╚Ötile de protec╚Ťie. 8 lucruri pe care trebuie s─â le ╚Ötie toat─â lumea┬á

Iat─â masca de protec╚Ťie care cost─â 1,5 milioane de dolari!

laurentiu reghecamp corina caciuc luca si asiana peng
Dorian Popa
FotoJet jpg
image png
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (4) jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
sotie cumpanasu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
iliescu revolutie jpg
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg