Dovlecelul Zucchini s-a împământenit și în țara noastră

Ultima actualizare:

    Dovlecelul Zucchini este o legumă hrănitoare și sănătoasăSuesa foro: agripedia .ro
Dovlecelul Zucchini este o legumă hrănitoare și sănătoasăSuesa foro: agripedia .ro

În multe localități din Muntenia, în mediul rural mai ales, localnicii cultivă dovleacul ” italian”Zucchini. Multe gospodine preferă acest soi de dovleac pentru că este mai dulce decât dovlecelul nostru tradiționalul.

Dovleacul Zucchini  poate fi adăugat în salatele de vară,  în ghiveciul de legume, cu roșii, ceapă, mărar și usturoi. Cine preferă preparatele cu carne poate să folosească dovleacul ca o garnitură, asezonată cu mărar, la o friptură de pui sau de vită.

Calitățile nutriționale ale dovleacului Zucchini

Nutriționiștii europeni susțin că acest soi de dovleac este bogat în  vitamine, conține puține calorii și multă apă. De asemenea, nutriționiștii  recomandă rețetele cu acest dovleac deoarece este o legumă care se digeră ușor. Gospodinele prepară acești dovlecei la grătar alături de o garnitură de roșii asezonată cu suc de usturoi. Persoanele care apreciază  delicatesele din legume consumă și florile acestui dovleac  pentru gustul său deosebit.  

Zucchini conține multe substanțe nutritive

Dovleceii Zucchinii  conțin multă apă, dar sunt  bogați și în substanțe nutritive: carbohidrati,  minerale precum sodiu, calciu și potasiu, proteine și fibre vegetale. Deoarece  Zucchini conține cantități semnificative de  vitamine- A și E, nutriționiștii ne recomandă să includem această legumă  în dieta noastră cotidiană, iar la sfârșitul sezonului, să facem provizii de dovlecei Zucchini pe care să le păstrăm  în congelator.

Dovleacul Zucchini  s-a răspândit din Italia în toată Europa  

Zucchini s-a răspândit din Italia, ca legumă de grădină încă din secolul al XVII –lea, în toată Europa, iar în Germania se bucură de popularitate chiar din anul 1980.  Prețuit de gospodari, dovleacul Zucchini  este sărbătorit în data de 7 mai  și în zilele noastre. În Muntenia, deseori soiul de dovleac Zucchini are culoarea verde închis și dacă nu este recoltat când are dimensiunea de 30-40 cm, acesta poate să atingă o greutate de până la  2 kg. Acest dovleac poate să fie recoltat în intervalul iunie-octombrie .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net