Dr. Ana Cr─âciun Douglas: ┬źToxina botulinic─â este cel mai eficient tratament ├«n hiperhidroz─â, sau transpira╚Ťia excesiv─â┬╗

Evi╚Ťi s─â dai m├ón─â cu alte persoane pentru c─â ├«╚Ťi sim╚Ťi palmele transpirate? E╚Öti la o petrecere ╚Öi refuzi s─â dansezi pentru c─â ├«╚Ťi este fric─â sa nu transpiri prea mult? Ai ajuns s─â faci mai multe du╚Öuri sau s─â ├«ti schimbi hainele de mai multe ori in acea╚Öi zi?

image
Toxina botulinic─â este cel mai eficient tratament ├«n hiperhidroz─â, sau transpira╚Ťia excesiv─â

Dac─â r─âspunsul la aceste intrebari este un mare Da, atunci ├«nseamn─â c─â suferi de hiperhidroz─â, sau transpira╚Ťia excesiv─â ╚Öi este necesar s─â consul╚Ťi un specialist.

Hiperhidroza se poate trata cu toxina botulinic─â.

Transpira╚Ťia nu este o boal─â care afecteaz─â s─ân─âtatea, ├«ns─â are un impact negativ asupra calit─â╚Ťii vie╚Ťii.

Este stresant─â, de foarte multe ori te face s─â te sim╚Ťi ru╚Öinat ╚Öi poate duce chiar la o stare de depresie sau anxietate. Medicul Ana Cr─âciun Douglas spune ca hiperhidroza trebuie abordat─â ca fiind o condi╚Ťie comun─â, ├«n care pacientul transpir─â excesiv. Zonele cele mai expuse sunt fie ├«ntreg corpul, fie palmele, talpile, g├ótul, fie zonele axila ╚Öi inghinal.

Hiperhidroza afecteaz─â ├«n mod egal ambel p─âr╚Ťi ale corpului, spre exemplu ambele axile, palme sau t─âlpile.

Nu exista ghiduri care s─â determine ce este transpira╚Ťia normal─â, dar dac─â sim╚Ťi c─â transpiri prea mult, sau dac─â aceasta interfereaz─â ├«n via╚Ťa de zi cu zi, se poate s─â suferi de hiperhidroz─â.

Orice forme de tratament naturist, ceaiuri, cosmetice, creme, lo╚Ťiuni, deodorante care promit c─â ├«╚Ťi asigur─â controlul transpira╚Ťie p├ón─â la 48h, nimic din toate acestea nu au rezultate pe termen lung ╚Öi eficient in hiperhidroz─â. Pentru a elimina acest stres din via╚Ťa ta care te duce p├ón─â la a fi o persoan─â anxioas─â, cel mai ├«n╚Ťelept pas pe care ├«l ai de f─âcut este s─â apelezi la tratamentul care va produce efecte pe termen lung. Este metoda bun invaziv─â ╚Öi f─âr─â durere: toxic─â botulinic─â.

ÔÇ×Foarte multe persoane evit─â s─â consulte un medic, deoarece cred c─â transpira╚Ťia este ru╚Öinoas─â ╚Öi nu exist─â niciun remediu. S─â apelezi la toxina botulinic─â presupune o procedur─â rapid─â care dureaz─â intre 30-40 min. Se realizeaz─â cu crem─â anestezic─â, fiind astfel nedureroas─â. Efectele ├«ncep sa se simt─â ├«ntre 10-14 zile ╚Öi dureaz─â p├ón─â la 6-8 luni.

Este important s─â se ├«nceap─â tratamentul ├«n prim─âvara, tocmai pentru a putea s─â acopere ╚Öi sezonul de var─â c├ónd fiind foarte cald este normal s─â transpir─âm. Dar ├«n cazul celor cu hiperhidroz─â canicula are un impact ╚Öi mai mare. Tratamentul cu toxina botulinic─â ├«l recomand de doua ori pe an sau o dat─â in func╚Ťie de fiecare persoan─â.

De la bun ├«nceput le comunic pacien╚Ťilor mei c─â nu au motive s─â se ├«ngrijoreze referitor la toxina botulinic─â. Interven╚Ťia se face chiar imediat sub nivelul pielii. Am ├«ns─â un sfat in mod special pentru femei, mai ales cele care au axilele, ca zon─â puternic afectat─â de hiperhidroz─â, s─â apeleze la apelarea definitiv─â.ÔÇŁ spune dr. Ana Cr─âciun Douglas, chirurg generalist cu specializare ├«n chirurgie estetic─â.

Invitat─â ├«n edi╚Ťia Click video- ÔÇ×Cauze ╚Öi solu╚Ťii pentru hiperhidroz─â sau transpira╚Ťia excesiv─âÔÇŁ, dr Douglas ofer─â informa╚Ťii foarte utile despre cum trebuie s─â abord─âm hiperhidroza, care sunt simptomele care trebuie s─â ne determine s─â consult─âm specialistul ╚Öi mai ales ales care sunt bolile care pot produce la r├óndul lor hiperhidroza.

Dr. Ana Douglas este absolvent─â a Facult─â╚Ťii de Medicin─â ╚Öi specialist ├«n chirurgie general─â. Dup─â o perioad─â de reziden╚Ťiat ├«n cardul Institutului Oncologic din Bucure╚Öti, dr. Douglas ╚Öi-a continuat specializarea at├ót ├«n Rom├ónia c├ót ╚Öi ├«n str─âin─âtate, particip├ónd la conferin╚Ťe, traininguri ╚Öi prezent─âri legate de noile tehnologii ├«n medicina estetic─â.

├Än cadrul cursurilor de preg─âtire interna╚Ťionale, a ob╚Ťinut dou─â mastere ├«n estetica fe╚Ťei, la Londra ╚Öi la Nisa. Ea este membru al mai multor societ─â╚Ťi medicale din str─âin─âtate ╚Öi continu─â dezvoltarea profesional─â pri ad─âugarea unei noi specializ─âri, de chirurg plastician.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
646x404 jpg
BeFunky collage (3) jpg
oana roman 2 webp
jennifer lopez ben affleck jpg
Anne Heche FOTO Getty Images
soferi opriti de politisti jpeg
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
fbi donald trump 2 webp
calendar ortodox 2021 13 august sf tihon din zadonsk png
calendar ortodox 2021 12 august sfintii mucenici fotie si anichint png
FotoJet (1) jpg
wizz air avion jpeg
Razboi in Ucraina - pagubele provocate de bombardamentele din Kostiantynivka FOTO AFP