Dr. Ana Crăciun Douglas: «Toxina botulinică este cel mai eficient tratament în hiperhidroză, sau transpirația excesivă»

Ultima actualizare:

Eviți să dai mână cu alte persoane pentru că îți simți palmele transpirate? Ești la o petrecere și refuzi să dansezi pentru că îți este frică sa nu transpiri prea mult? Ai ajuns să faci mai multe dușuri sau să îti schimbi hainele de mai multe ori in aceași zi?

Toxina botulinică este cel mai eficient tratament în hiperhidroză, sau transpirația excesivă
Toxina botulinică este cel mai eficient tratament în hiperhidroză, sau transpirația excesivă

Dacă răspunsul la aceste intrebari este un mare Da, atunci înseamnă că suferi de hiperhidroză, sau transpirația excesivă și este necesar să consulți un specialist.

Hiperhidroza se poate trata cu toxina botulinică.

Transpirația nu este o boală care afectează sănătatea, însă are un impact negativ asupra calității vieții.

Este stresantă, de foarte multe ori te face să te simți rușinat și poate duce chiar la o stare de depresie sau anxietate. Medicul Ana Crăciun Douglas spune ca hiperhidroza trebuie abordată ca fiind o condiție comună, în care pacientul transpiră excesiv. Zonele cele mai expuse sunt fie întreg corpul, fie palmele, talpile, gâtul, fie zonele axila și inghinal.

Hiperhidroza afectează în mod egal ambel părți ale corpului, spre exemplu ambele axile, palme sau tălpile.

Nu exista ghiduri care să determine ce este transpirația normală, dar dacă simți că transpiri prea mult, sau dacă aceasta interferează în viața de zi cu zi, se poate să suferi de hiperhidroză.

Orice forme de tratament naturist, ceaiuri, cosmetice, creme, loțiuni, deodorante care promit că îți asigură controlul transpirație până la 48h, nimic din toate acestea nu au rezultate pe termen lung și eficient in hiperhidroză. Pentru a elimina acest stres din viața ta care te duce până la a fi o persoană anxioasă, cel mai înțelept pas pe care îl ai de făcut este să apelezi la tratamentul care va produce efecte pe termen lung. Este metoda bun invazivă și fără durere: toxică botulinică.

„Foarte multe persoane evită să consulte un medic, deoarece cred că transpirația este rușinoasă și nu există niciun remediu. Să apelezi la toxina botulinică presupune o procedură rapidă care durează intre 30-40 min. Se realizează cu cremă anestezică, fiind astfel nedureroasă. Efectele încep sa se simtă între 10-14 zile și durează până la 6-8 luni.

Este important să se înceapă tratamentul în primăvara, tocmai pentru a putea să acopere și sezonul de vară când fiind foarte cald este normal să transpirăm. Dar în cazul celor cu hiperhidroză canicula are un impact și mai mare. Tratamentul cu toxina botulinică îl recomand de doua ori pe an sau o dată in funcție de fiecare persoană.

De la bun început le comunic pacienților mei că nu au motive să se îngrijoreze referitor la toxina botulinică. Intervenția se face chiar imediat sub nivelul pielii. Am însă un sfat in mod special pentru femei, mai ales cele care au axilele, ca zonă puternic afectată de hiperhidroză, să apeleze la apelarea definitivă.” spune dr. Ana Crăciun Douglas, chirurg generalist cu specializare în chirurgie estetică.

Invitată în ediția Click video- „Cauze și soluții pentru hiperhidroză sau transpirația excesivă”, dr Douglas oferă informații foarte utile despre cum trebuie să abordăm hiperhidroza, care sunt simptomele care trebuie să ne determine să consultăm specialistul și mai ales ales care sunt bolile care pot produce la rândul lor hiperhidroza.

Dr. Ana Douglas este absolventă a Facultății de Medicină și specialist în chirurgie generală. După o perioadă de rezidențiat în cardul Institutului Oncologic din București, dr. Douglas și-a continuat specializarea atât în România cât și în străinătate, participând la conferințe, traininguri și prezentări legate de noile tehnologii în medicina estetică.

În cadrul cursurilor de pregătire internaționale, a obținut două mastere în estetica feței, la Londra și la Nisa. Ea este membru al mai multor societăți medicale din străinătate și continuă dezvoltarea profesională pri adăugarea unei noi specializări, de chirurg plastician.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net