Dudele negre previn cancerul
Dudele sunt fructele verii mai puţin consumate, însă proprietăţile lor sunt de neegalat.
Pline de vitamine şi antioxidanţi, ele aduc numai beneficii organismului.
Dulci şi pigmentate, dudele ajută sistemul nervos, menţine buna funcţionare a inimii şi a ficatului.
Potasiul este mineralul de bază pe care îl conţin dudele, dar mai au în compoziţie şi mangan şi vitaminele C şi B3.
Au efecte benefice asupra sistemului imunitar, fiind energizante naturale şi ajutând la îmbunătăţirea absorbţiei fierului în organism.
Un aspect important este faptul că dudele combat insomniile, nevrozele şi ajută la buna oxigenare a creierului.
Dudele negre fac parte din familia fructelor şi legumelor pline de antioxidanţi, atât de importanţi în prevenţia cancerului.
Consumaţi-le în sezonul cald, în fiecare zi. Nutriţioniştii spun că o cură cu dude durează 2 săptămâni, timp în care se consumă 300 grame zilnic.