Dulce otravă! Cum ne distruge zahărul sănătatea

Ultima actualizare:

Cat de greu este, de fapt, sa traim „sugar-free”?

 Pofta de dulce a devenit, pentru multi dintre noi, aproape un fel de adictie. Mai mult de atat, unii oameni de stiinta au constatat ca zaharul poate crea dependenta.

 Cercetatorii francezi din Bordeaux au facut mai multe experimente prin care au concluzionat ca receptorii pentru dulce nu exista in organism in momentul nasterii, ci se dezvolta pe parcurs de introducem in corp produse alimentare dulci. Stimularea intensa a receptorilor invatati sa perceapa dulcele genereaza semnala specifice in creier care suprascriu, practic, toate mecanismele de autocontrol. Astfel apare dependenta de dulce si imposibilitatea de a ne abtine in fata produselor preferate cu zahar.

 In fata unor astfel de certitudini a aparut miscarea „No Sugar”, coordonata la nivel global de Robert Lustig, profesor in pediatrie endocrina la Universitatea California din San Francisco, autor al cartii „Fat Chance: The Bitter Truth About Sugar”, dar si cercetator care a luat parte si a condus numeroase studii asupra controlului uman si al modificarilor survenite in organism ca urmare a consumului de alimente dulci.

 In opinia lui, dar si a mai multor adepti ai miscarii „No Sugar”, o parte din ei fiind inalti oficiali in cadrul guvernelor lumii, zaharul – fie cel adaugat cu lingurita de fiecare in parte, die introdus in alimente de producatori – este cel mai mare dusman al sanatatii umane.

 Conteaza din ce provin caloriile, nu cate sunt

 Lustig a avertizat de mai multe ori ca nu toate caloriile sunt egale pentru ca nu toate monozaharidele (cea mai simpla forma de zahar, blocurile din care sunt formati carbohidratii) sunt egale. Zaharoza (substanta formata din molecule de fructoza si o molecula de glucoza, n.r.) nu este la fel metabolizata precum carbohidratii proveniti din faina sau cereale integrale.

CONTINUAREA PE LYLA.RO

image
image
image
image
image
image
pexels photo 4178738 jpg
ninsoare bucuresti jpeg
pahar cu apa jpg
Rowan O Malley ridică 100 kg  Foto Youtube jpg
hotel canfrano jpg
soferulll jpg