Durere de șold. Poate fi artroză?

Ultima actualizare:

     Durere de şold. Poate fi artroză?  Pe suprafaţa cartilajului din articulaţia şoldului apar mici fisuri care se adâncesc cu timpul.www.clicksanatate.ro
Durere de şold. Poate fi artroză? Pe suprafaţa cartilajului din articulaţia şoldului apar mici fisuri care se adâncesc cu timpul.www.clicksanatate.ro

Cunoscută sub denumirea de coxartroză, atroza șoldului este o afecțiune care apare în general după vârsta de 40 de ani și este întâlnită în special la bărbați. Există soluții care ajută la limitarea simptomelor bolii!

Artroza este o afecțiune reumatică degenerativă, cu o evoluție lentă și progresivă, în care cartilajul se deteriorează, devenind mai moale și mai subțire. Astfel articulația șoldului, cea mai mare din organism, devine din ce în ce mai rigidă și duce la apariția durerilor în timpul mersului.

Durere și șchiopătat la mers, printre simptome

Fie din cauza înaintării în vârstă, a unor traumatisme sau a excesului de kilograme, pe suprafața cartilajului din articulația șoldului apar mici fisuri care se adâncesc cu timpul. Primul simptom este dat de o ușoară senzație de disconfort și rigiditate în zona inghinală și a șoldului, care se manifestă dimineața. În timp, bucățile din cartilaj se desprind, oasele rămân descoperite, capetele acestora se pot freca și disconfortul se transformă în dureri. Intensitatea durerilor este mai mare dimineața, deoarece peste noapte șoldul a stat în repaus, și scade pe parcursul zilei.

Ce analize sunt necesare

Cu cât coxartroza este identificată mai din timp, cu atât evoluția bolii poate fi încetinită și simptomele ameliorate. Gradul de degradare al articulației șoldului poate fi stabilit prin radiografia de bazin. Aceasta va arăta cât de erodat este cartilajul, dacă oasele din apropierea cartilajului sunt deformate, precum și prezența excrescențelor osoase, cunoscute sub denumirea de ciocuri. Înainte de operația de înlocuire a articulației șoldului pot fi necesare și alte analize, cum este tomografia computerizată sau ecografia musculoscheletară.

Mișcarea zilnică întârzie avansarea bolii

Mersul pe jos timp de cel puțin 30 de minute pe zi, mersul pe bicicletă sau exercițiile de kinetoterapie mențin buna funcționare a articulațiilor și întăresc musculatura șoldului. Atunci când durerea se intensifică se poate lua paracetamol, iar în situațiile în care durerea nu se ameliorează se administrează, doar la recomandarea medicului, antiinflamatoarele non-steroidiene. În stadii mai avansate ale bolii, se injectează intraarticular soluții de bază de acid hialuronic, care au rolul de lubrifia articulația și de a susține buna funcționare a sa.

Află pe clicksanatate.ro când este necesară protezarea șoldului!

5 alimente interzise când eşti obosit

Factori care cresc riscul de infarct pe care-i poți controla

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate în buline și William, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ninsoare jpeg
timisu de sus png
poza mare pestera jpg
pantofi dunare budapesta captura video jpg
shutterstock 2087054215 jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
edgardo mortara jpg
WhatsApp Image 2024 11 22 at 18 37 31 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net