E bine sau nu să mănânci carne?
Carnea este apetisantă, hrănitoare, îți oferă aminoazici esențiali și substanțe nutritive de care organismul are neapărată nevoie. Este necesară copiilor al căror organism e în plină dezvoltare. Excesele sunt însă de evitat!
Carnea, sursă de fier uşor de asimilat
Carnea, spun medicii nutriţionişti, e o sursă principală de substanţe nutritive în organism. Printre aceşti nutrimenţi se numără zincul, magneziul, complexul de vitamine B şi fierul – lipsa acestuia din urmă ducând la anemiile de care suferă în special femeile. Fierul din surse de origine animală precum carnea de vită, de miel şi organe este de departe cel care se absoarbe cel mai bine în organism, mai bine decât fierul din surse vegetale.
Consumul mare de carne îmbolnăveşte
Carnea dă organismului cei 8 aminoacizii esenţiali de care are neapărată nevoie. În acelaşi timp, un consum mare de carne roşie este asociat cu afecţiuni precum cancerul colorectal şi bolile de inimă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat cărnurile procesate (mezelurile) ca fiind cancerigene. Iar majoritatea studiilor arată că un consum scăzut de carne roşie înseamnă, de fapt, o stare mai bună de sănătate.
Află ce cantitate de carne trebuie să mănânci pe săptămână pe clickpentrufemei.ro.