Este alcoolul rău sau bun pentru sănătate? Explicația neașteptată oferită de specialiști

Ultima actualizare:

Este alcoolul rău sau bun pentru sănătate? Este una dintre întrebările pentru care specialiștii încearcă să ofere o explicație. Studiile au însă rezultate mixte. Află acum concluziile. 

Este alcoolul bun sau rău pentru sănătate?
Este alcoolul bun sau rău pentru sănătate?

Este alcoolul rău sau bun pentru sănătate?

Agenția Națională a Sănătății (OMS) a declarat în ianuarie că nu există o cantitate sigură care nu afecteze sănătatea atunci când vorbim despre acool.

Nu putem vorbi despre un așa-zis nivel sigur de consum de alcool", a declarat Carina Ferreira-Borges, liderul unității în exercițiu pentru gestionarea bolilor netransmisibile și consilier regional pentru alcool și droguri ilicite în cadrul Biroului regional al OMS pentru Europa. „Nu contează cât de mult bei - riscul pentru sănătatea consumatorului începe de la prima picătură din orice băutură alcoolică. Singurul lucru pe care îl putem spune cu siguranță este că, cu cât bei mai mult, cu atât este mai dăunător - sau, cu alte cuvinte, cu cât bei mai puțin, cu atât este mai sigur." Dar au existat studii care au constatat că cantități mici de vin roșu și alte forme de alcool pot fi benefice pentru sănătate, iar asta a dus la confuzii în rândul oamenilor, potrivit Yahoolife.com. 

Rezultatele privind consumul de alcool sunt variate
Rezultatele privind consumul de alcool sunt variate

Ce spun studiile

Ei bine, studiile sunt variate, astfel că în timp ce unele cercetări atestă beneficiul cantităților mici de alcool asupra sănătății, altele consideră că acest consum trebuie evitat.

Un studiu efectuat pe 53.064 de persoane, publicat în Journal of the American College of Cardiology la începutul acestei luni, a constatat că persoanele care se angajează în consumul de alcool ușor până la moderat și care beau moderat au un risc mai mic de evenimente cardiovasculare adverse majore, deoarece, în esență, substanța îi poate ajuta pe oameni să se simtă mai puțin stresați.

O analiză a 694 de surse de date publicată în Lancet a constatat că, în comparație cu persoanele care nu beau, persoanele care au consumat un pahar pe zi au avut un risc cu 0,5% mai mare de a dezvolta una dintre cele 23 de probleme de sănătate legate de alcool, inclusiv cancerul de sân și tuberculoza. Riscurile creșteau cu fiecare băutură, iar cei care consumau cinci băuturi pe zi își creșteau riscul de probleme de sănătate cu 37% în comparație cu cei care nu beau alcool.

Ei bine, deși totul este atât de confuz, certitudinea este faptul că alcoolul nu trebuie consumat în cantități mari și des. Dacă beți alcool, se recomandă ca bărbații să nu bea mai mult de unul sau două pahare pe zi, iar femeile să nu bea mai mult de un pahar pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net