Eşti anemic sau te doare gâtul? Încearcă leacurile din ceapă!
Ştiai că sucul de ceapă este de ajutor pentru calmarea durerilor? Consumată crudă, sub formă de infuzie sau tinctură, ceapa este unul dintre alimentele medicament. Tu ce leacuri știi cu ceapă?
Leacurile cu ceapă țin bolile departe
Tinctura, leac pentru angină pectorală
Durere puternică în piept? Tinctura de ceapă este un bun remediu pentru angina pectorală. Prepară tinctura din două cepe mici, pe care le tai felii şi le laşi la macerat timp de 10 zile în 100 ml alcool de 70 de grade. Filtrezi amestecul şi iei două linguirţe de tinctură (în puţină apă) înainte de masa de prânz şi cea de seară. Un alt tratament pentru angină este şi amestecul de ceapă roşie, usturoi, zeamă de lămâie şi miere. Cureţi şi zdrobeşti uşor o ceapă roşie şi un căţel de usturoi. Adaugi zeama de la o lămâie, 7-8 linguri de miere şi laşi amestecul la macerat 3 zile ntr-un litru de apă fiartă. Ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi.
Vinul de ceapă te fereşte de răceli
Este foarte important să avem grijă de imunitate pentru a ne feri de infecţii. Împotriva tusei şi a durerilor de gât poţi încerca vinul de ceapă. Înr-un borcan de 1 litru pune 200-300 g de ceapă tocată peste care adaugi 100 g de miere şi vin alb până umpli borcanul. Laşi vasul acoperit 2 săptămâni, strecori vinul şi iei câte 50 ml de trei ori pe zi, înainte de mese. Vinul de ceapă este un bun remediu şi pentru a combate atenia şi anemia. Pentru a scăpa de stările de oboseală, ia câte 3 linguri de vin de ceapă pe zi, înainte de micul dejun, prânz şi de cină.
Mai poţi trata cu ceapă:
Cataplasmele cu ceapă coaptă în cuptor sunt indicate în caz de abces, furuncul, degerături şi amigdalită.Cataplasmele cu ceapă crudpă pot fi un bun remediu pentru tratarea durerilor reumatice, a migrenelor şi în caz de dureri menstruale.Sucul de ceapă este un bun tratament pentru afte, pistrui şi negi.
Decoctul stimulează circulaţia sângelui
Mâinile şi picioarele âţi sunt tot timpul reci? Un bun tratament pentru insuficienţa circulatorie periferică este decoctul de ceapă. Îl prepari ddin 4-6 cepe, pe care le pui la fiert într-un litru de apă timp de 10-15 minute, după care adaugi 50 g de miere. Bea 1-2 căni pe zi. Pentru aceeaşi problemă mai este indicat şi sucul de ceapă, pe care-l poţi obţine prin stoarcerea mai multor cepe. Peste suc, poţi adăuga şi miere, după care ţii amestecul la frigider câteva ore. Ia câte 50 g de suc timp de 1 lună, după care faci pauză o săptămână.