Extractul de crețișoară, aliat al sănătății femeilor


    Crețișoara este considerată un panaceu în bolile femeieștifoto: pixabay.com
Crețișoara este considerată un panaceu în bolile femeieștifoto: pixabay.com

Crețișoara este o plantă foarte apreciată. În lume există aproape 500 de varietăți. Cea mai cunoscută este Alchemilla Vulgaris, ce se folosește în medicina tradițională încă din Antichitate. Extractul de crețișoară este considerat un aliat al sănătății femeilor.

Crețișoara este considerată un panaceu în bolile femeiești, atât în legătură cu infertilitatea, dar și cu menopauza sau menstruația. Alchemilla (denumirea latină a plantei) conține și taninuri care au efecte asupra bolilor aparatului genital feminin. În mod popular, planta poartă denumirea de Veștmântul Maicii Domnului.

Există rezultate promițătoare în cazul endometriozei, o afecțiune a aparatului genital feminin, ce poate duce la infertilitate. 

Pentru femeile care au intrat la menopauză, crețișoara poate fi de mare folos. În plus, pentru femeile de vârsta a treia este de ajutor și în cazul aparatului cardiovascular și al proceselor oxidative. 

Creţişoara combate sterilitatea

Creţişoara, cunoscută şi sub numele de „Planta femeilor," tratează o varietate de boli, de la sterilitate şi chisturi ovariene şi până la fibroame uterine. Infuzia de creţişoară ajută femeile care au probleme cu păstrarea sarcinii şi să evite avortul spontan.

În acelaşi timp, infuzia şi tinctura au efect tonic uterin, fiind indicate în cazul femeilor care au născut. Ceaiurile de creţişoară combat menoragiile (sângerările menstruale abundente), metroragiile (sângerările uterine intermenstruale), dar şi cistitele însoţite de migrene.

FotoJet (4) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
tanara dezbracata in pat jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
foto1 bugetarib jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
20431309 1868359380158355 1385536714054017005 n jpg
danut panait factura (1) png
Doctori Bogdan si Andreea Prunaru Spital Mioveni foto Denis Grigorescu jpg
image
image
image
image
Cătină cu miere - beneficii pentru sănătate
raed arafat si klaus iohannis jpg
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg