Fan fast-food? Iată care sunt cele mai „sănătoase” produse din meniu și ce să eviți!

Ultima actualizare:

Dacă vorbim despre o dietă echilibrată și sănătoasă, produsele de tip fast-food nici nu ar intra în calcul, însă dacă aceste tipuri de mâncăruri sunt, totuși, „plăcerea ta vinovată”, iată cum să le alegi pe cele mai puțin nocive!

Cum să alegi cel mai „sănătos” produs din meniurile restaurantelor fast-food Foto: Pixabay
Cum să alegi cel mai „sănătos” produs din meniurile restaurantelor fast-food Foto: Pixabay

Sarah Schenker, nutriționist, a sărit în ajutorul iubitorilor de fast-food, explicând că dacă aceștia nu se pot abține din a consuma acest tip de mâncăruri, ar trebui să aibă în vedere măcar care sunt produsele considerate mai „sănătoase”, care prezintă un număr mai mic de calorii și care au și valoare nutrițională.

Vezi și: Cât de rău te distrug sandvişurile de la fast-food!

Cea mai „bună” vs cea mai „proastă” alegere din meniurile lanțurilor fast-food

Expertul a luat la rând meniurile lanțurilor mari de fast-food, precum McDonald’s, KFC sau Domino’s, dezvăluind cum să alegi cel mai „bun” produs, ținând cont de mai mulți factori importanți. Iată și ce ar trebui să eviți!

„Dacă oamenii doar compară caloriile și nu iau în considerare și ingredientele, ar putea alege ceva mai puțin nutritiv.

De exemplu, o salată care conține multe grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado și nuci, ar avea mai multe calorii. Cu toate acestea, ea conține și multe minerale și vitamine. Trebuie luate în calcul și caloriile, dar și ce vă pot oferi ingredientele.”, a explicat aceasta, potrivit The Sun. 

Nu rata: Ce pățesc copiii care mănâncă fast-food. Efectele alarmante explicate de medici

 Ce să eviți atunci când comanzi fast-food Foto: Pixabay
Ce să eviți atunci când comanzi fast-food Foto: Pixabay

Ce să comanzi și ce să eviți la McDonald’s

Schenker a explicat că cel mai „rău” produs pe care îl poți comanda de la acest fast-food este hamburgerul „Double Quarter”. Acesta are o valoare imensă de grăsime saturată și aproape jumătate din cantitatea de sare recomandată pentru o zi întreagă! În locul său, nutriționistul recomandă sandwich-ul Mc Fish, care pare să fie cea mai „sănătoasă” alegere din meniu.

Ce să comanzi și ce să eviți la KFC

Când vine vorba de KFC, se pare că burgerul Zinger ar fi de evitat. În locul acestuia, expertul recomandă salata cu file de pui. Pare deja evident că o salată este mai sănătoasă decât un burger, însă se pare că nu este vorba doar despre diferența de calorii (780 în burger și 370 în salată)

Sarah a explicat că conținutul de fibre va fi mult mai mare în cazul salatei, iar fibrele sunt esențiale pentru intestine, ajută la pierderea în greutate și reduc riscul de îmbolnăvire.

Ce să comanzi și ce să eviți la Domino’s Pizza

De evitat: Pizza Meatfielder, cu mai multe tipuri de carne. În schimb, ați putea opta pentru o variantă cu cât mai multe legume și cu mozzarella cât mai slabă în grăsimi. În timp ce carnea procesată nu te va ajuta, legumele îți vor da o sursă de fibre, vitamine și minerale. 

În meniurile lanțurilor de tip fast-food, în tot mai multe țări a fost implementată publicarea graficului caloriilor pentru fiecare produs, pentru a atrage atenția asupra obezității și a-i face pe clienți să fie mai atenți atunci când comandă produsele.

Potrivit studiilor, bărbații ar trebui să consume în jur de 2.500 de calorii pe zi, iar femeile 2.000. Totuși, numărul de calorii depinde și de greutatea și înălțimea fiecăruia. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net