Fără dulciuri când e cald afară!
Reduceţi consumul de lapte gras, smântână, unt, ouă, carne roşie.
Folosiţi uleiuri de gătit polinesaturate, precum cele de floarea-soarelui şi măsline.
Consumaţi mai mult peşte şi leguminoase cu boabe, soia, seminţe.
Fructele şi legumele trebuie să constituie circa jumătate din alimentaţia zilnică, să fie consumate crude: salate simple/mixte, multe legume cu frunze, zarzavaturi
Eliminaţi din dietă prăjiturile, produsele din patiserie, biscuiţii, ciocolata.
Evitaţi consumul de băuturi acidulate conservate şi cele care conţin cafeină.
Reduceţi la jumătate consumul zilnic de sare şi beţi cât mai puţin alcool.
25% din dietă ar trebui să fie alcătuită din carbohidraţi cu fibre naturale, cu ardere înceată cum ar fi orezul, cereale din ovăz, porumb, pâinea integrală şi cartofii.
Dieta nu trebuie schimbată dintr-o-dată, ci treptat. Reţineţi că organismul bolnav suportă greu alimentele rafinate.
Când aveţi o problemă de sănătate, multe alimente crude se digeră mai greu, motiv pentru care este bine să le înlocuiţi cu sucuri din legume şi fructe.