Fisticul alungă bolile de inimă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fisticul nu e doar un fruct gustos, ci are şi multe beneficii pentru sănătate. Consumat crud, el te apără de numeroase boli şi menţine organismul sănătos. Iată câteva dintre proprietăţile curative pe care le are fisticul!

  • Ajută inima. Bogat în antioxidanţi, fisticul combate inflamaţiile, protejează vasele de sânge şi reduce riscul de a face boli de inimă. Chiar şi un consum moderat de fistic ajută organismul să reziste în faţa afecţiunilor cardiovasculare. 
  • Bun pentru diabetici. Consumul de fistic poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2, datorită fosforului conţinut. Acesta ajută la descompunerea proteinelor în aminoacizi şi în caz de intoleranţă la glucoză. Mai bine de 60 la sută din valoarea zilnică recomandată de fosfor o putem obţine consumând o ceaşcă de fistic. 
  • Susţine sistemul nervos. Vitamina B6 are efecte semnificative asupra sistemului  nervos. Joacă un rol esenţial în formarea de mielină, o substanţă izolatoare din jurul fibrelor nervoase care permite transmiterea de mesaje între nervi.
  • Întăreşte vederea. Fisticul conţine doi carotenoizi (luteină şi zeaxantină), antioxidanţi care protejează şi apără ţesuturile împotriva daunelor şi a radicalilor liberi. Aceştia au fost asociaţi cu o scădere a riscului de degenerescenţă maculară legată de vârstă, cauza principală a deficienţelor de vedere şi orbire. 
  • Întăreşte sistemul imunitar. Tot vitamina B ajută la menţinerea sănătăţii glandelor limfatice şi asigură producţia de celule albe din sânge care apără organismul de infecţii.   
  • Previne îmbătrânirea pielii. Vitamina E, prezentă din plin în fistic, luptă împotriva procesului de îmbătrânire a pielii şi îi conferă un aspect mai tânăr. Uleiul de fistic are proprietăţi emoliente, prin care ajută la hidratarea şi prevenirea uscării pielii. Acelaşi ulei este utilizat şi ca ulei aromatic sau ca ulei pentru masaj medicinal.
  • Face părul mai rezistent. Consumul de fistic ajută la consolidarea firului de păr şi la creşterea flexibilităţii acestuia. Extern, folosit ca mască, acesta hrăneşte firul de păr în profunzime. Este un remediu excelent pentru tratarea vârfurilor despicate şi deshidratate. Fisticul mai conţine şi biotină, care combate căderea părului, conform www.lataifas.ro. 
  • Combate anemia. Persoanele care se confruntă cu anemia cauzată de deficienţa fierului pot obţine beneficii în urma includerii fisticului în dieta lor zilnică. Acesta reprezintă o sursă foarte bogată în cupru, un oligoelement foarte valoros care facilitează absorbţia fierului, producând astfel un efect antianemic. Este indicat să fie consumat împreună cu alte fructe şi legume bogate în vitamina C, deoarece aceasta facilitează absorbţia fierului în intestin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net