Fi╚Ťi optimi╚Öti! G├óndurile pozitive v─â ajut─â s─â dep─â╚Öi╚Ťi bolile

16 ianuarie 2022

Optimismul este un aliat perfect pentru a dep─â╚Öi o boal─â! Psihologii sus╚Ťin c─â starea de spirit pozitiv─â te ajut─â s─â ├«╚Ťi revii mai repede ╚Öi mai u╚Öor din suferin╚Ť─â, ├«n timp ce g├óndurile negative nu fac altceva dec├ót s─â te doboare psihic. 

image

Acest lucru a fost dovedit ╚Ötiin╚Ťific prin numeroase studii, sus╚Ťine psihologul Patricia Ramirez, ├«n cartea intitulat─â ÔÇ×Optimismul: dinamica pentru a-╚Ťi consolida emo╚ŤiileÔÇŁ.

Un studiu realizat de ╚ścoala Harvard de S─ân─âtate Public─â a ar─âtat c─â persoanele cu o atitudine pozitiv─â ╚Öi optimist─â au un risc cu 52% mai mic de deces din cauza infec╚Ťiilor, cu 39% mai pu╚Ťin de accident vascular cerebral, 38% de boli cardiorespiratorii ╚Öi 16% mai pu╚Ťin de cancer.

Cum po╚Ťi reu╚Öi s─â-╚Ťi men╚Ťii optimismul c├ónd e╚Öti ÔÇ×ap─âsatÔÇŁ de boal─â explic─â dr. Ramirez. Medicul sus╚Ťine c─â a vedea via╚Ťa dintr-o perspectiv─â pozitiv─â are trei beneficii importante la nivel organic.

Men╚Ťinerea sistemului imunitar ├«ntr-o stare optim─â

Este dovedit ╚Ötiin╚Ťific faptul c─â o atitudine optimist─â stimuleaz─â sistemul imunitar. ├Än schimb, triste╚Ťea ╚Öi anxietatea ├«l sl─âbesc, pentru c─â sistemul nostru imunitar este foarte sensibil la emo╚Ťiile negative. Faptul c─â persoanele optimiste ├«╚Öi men╚Ťin sistemul imunitar puternic ╚Öi stabil este logic, deoarece imunitatea persoanelor pesimiste este mult mai fragil─â. A╚Öadar, fi╚Ťi veseli ╚Öi pozitivi!

Obiceiuri de via╚Ť─â s─ân─âtoase

Optimismul ne impulsioneaz─â s─â avem o via╚Ť─â senin─â, echilibrat─â ╚Öi s─ân─âtoas─â. Este ca o for╚Ť─â interioar─â care ne ajut─â s─â fim mai buni. Tocmai de aceea, persoanele optimiste sunt mai atente la alimentele pe care le consum─â, fac exerci╚Ťii fizice ├«n mod regulat pentru c─â ╚Ötiu c─â este un obicei s─ân─âtos, mediteaz─â sau cel pu╚Ťin ├«ncearc─â s─â se relaxeze c├ót mai des pentru a combate stresul, nu fumeaz─â sau fumeaz─â mai pu╚Ťin, ├«ncearc─â s─â doarm─â bine, ├«ncurajeaz─â rela╚Ťiile sociale ╚Öi au al─âturi prieteni de calitate.

La polul opus, persoanele anxioase sau care trec repede prin via╚Ť─â nu au timp s─â fac─â sport, s─â m─ân├ónce s─ân─âtos, nu dorm suficient de multe ore, iar toate aceste dezechilibre pot duce la o spiral─â de disconfort fizic ╚Öi emo╚Ťional.

Ofer─â speran╚Ť─â

Persoana pozitiv─â este o persoan─â cu speran╚Ť─â, care crede c─â la un moment dat lucrurile vor merge bine. ╚śi c├ónd are speran╚Ť─â, crede c─â totul va fi bine ╚Öi se implic─â ├«n vindecarea bolii sale: are ├«ncredere ├«n medicul s─âu ╚Öi face ceea ce ├«i spune acesta, respect─â tratamentul, adopt─â anumite obiceiuri de via╚Ť─â, etc.

Optimistul crede c─â negativul este ceva temporar ╚Öi crede ├«ntotdeauna c─â la sf├ór╚Öitul drumului exist─â un premiu, iar ├«n cazul unei persoane bolnave este atitudinea de a crede c─â va dep─â╚Öi acea ├«ncercare. Pesimistul renun╚Ť─â la speran╚Ť─â ╚Öi nu se mai str─âduie╚Öte, ceea ce complic─â vindecarea.

loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
2vancea botez jpg
Victoria Beckham (4) jpg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg
elena udrea png
furtuna jpg