Fructele de pădure te ajută să slăbeşti
Ultima actualizare:
Răcoritoare şi aromate, fructele de pădure te ajută să dai jos kilogramele în plus şi-ţi aduc o stare de bine. Sunt bogate în substanţe nutritive, precum vitamina C, acid folic, magneziu şi potasiu. Află care sunt beneficiile fructelor de pădure din noul număr al revistei „Click! pentru femei”!
Sezonul fructelor de pădure e abia la început, aşa că poţi deja să te bucuri de gustul lor unic şi de proprietăţile lor nutritive. Afinele, murele, zmeura sau coacăzele sunt aliaţii tăi într-o dietă echilibrată şi hrănitoare. Iată cum te pot ajuta să slăbeşti.
- Protejează celulele. Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, esenţiali în protejarea celulelor, ceea ce este important pentru ca organismul tău să se menţină tânăr şi sănătos. Lasă creativitatea să îşi spună cuvântul, intră în bucătărie şi experimentează noi preparate, în care să foloseşti din belşug fructe de pădure proaspete.
- Reglează nivelul de zahăr din sânge. Modul în care funcţionează organismul tău se reflectă în felul în care arăţi. Fructele de pădure scad glicemia şi, la rândul lor, au o valoare energetică scăzută. Poţi să le combini în salate, să le foloseşti la prepararea sosurilor sau pur şi simplu să le consumi în locul deserturilor dulci şi pline de grăsimi.
- Conţin fibre. Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de fibre. Acestea stimulează tranzitul intestinal şi previn îngrăşarea. Fibrele menţin mai mult timp senzaţia de saţietate.
- Bogăţie într-un fruct. Zmeura înviorează deja tarabele din piaţă cu nuanţele sale apetisante. E bine să ştii că o porţie de 100 g de zmeură îţi furnizează 35 de calorii şi 25 mg de vitamina C – adică peste 20% din necesarul zilnic recomandat pentru un adult. Porţia conţine şi 40 de micrograme de acid folic, 220 mg de potasiu, 7 g fibre. Seminţele fructelor au în compoziţie fibre insolubile, care previn constipaţia. Zmeura mai conţine şi pectine, fibrele solubile care echilibrează nivelul de colesterol din sânge. Compuşii cei mai de preţ sunt antocianinele, pigmenţii roşi cu proprietăţi antioxidante, care previn îmbătrânirea şi bolile cardiovasculare.