Fructele vă scapă de nervi şi oboseală

Ultima actualizare:

Primăvara, organismul are nevoie de alimente bogate în vitamina B, C, Mg, Fe, Zn şi coenzima Q10. Printre cele mai energizante alimente sunt: cerealele integrale, pătrunjelul, algele marine, piersicile, dovleceii, smochinele, ficatul şi carnea roşie.

O mulţime de legume cu frunze comestibile sunt de nelipsit la masă, pentru aportul lor de vitamine şi de minerale.

Ce mâncăm?

Urzicile din piaţă sunt foarte bogate în fier, antioxidanţi şi le putem consuma sub formă de ciorbă, mâncare de urzici sau ceai de urzici.

Spanacul conţine fier şi magneziu, iar pătrunje­lul, loboda, ştevia sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi.

Pentru starea de astenie poate fi vinovată o deficienţă de Magneziu, pe care o putem contracara consumând migdale, mere, avocado, nuci, orez brun, ţelină, peşte, curmale.

Eliminaţi din alimentaţie dulciurile concentrate, care accentueză starea de astenie şi întreţin un cerc vicios, prin creşteri şi descreşteri bruşte ale glicemiei.

Fructele şi legumele cru­­de, seminţele încolţite, bogate în enzime, ne vor ajuta să trecem de această perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net