Frunzele de mentă cresc puterea de concentrare înaintea unei acțiuni importante

Ultima actualizare:

    Înaintea unei acţiuni importante, e bine să mirosim frunze de mentă'Sursa foto: Click.ro
Înaintea unei acţiuni importante, e bine să mirosim frunze de mentă'Sursa foto: Click.ro

Cercetătorii din diferite țări susțin că aromele unor plante ne asigură mai multă energie decât băuturile calorice sau batoanele proteice. De exemplu, de mii de ani, frunzele de mentă sunt folosite pentru prepararea medicamentelor cu efecte benefice în tratamentul a numeroase probleme de sănătate. În timp, aceste frunze au fost adăugate în diferite preparate de igienă: pastă de dinți, apă de gură și gumă de mestecat

Specialiștii susțin că efectele aromaterapiei se bazează tocmai pe puterea uleiurilor volatile extrase din plante, remedii care stimulează funcţiile organismului. Aceasta este și concluzia specialiştilor de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care, în urma unor cercetări îndelungate, au confirmat beneficiile mentei.

Beneficiile mentei

În timpul studiului, participanţilor li s-a dat să miroase frunze de mentă. Aroma plantei a avut efecte imediate atât asupra performanţelor atletice pentru cei care făceau jogging în mod normal, cât şi asupra capacităţii de concentrare a persoanelor care aveau  preocupări intelectuale sau efectuau munci administrative. „Deoarece aroma mentei influenţează starea de spirit şi creşte puterea de concentrare, înaintea unei acţiuni importante, pentru a vă recăpăta energia trebuie să aveţi la îndemână sau o punguţă cu frunze de mentă sau bomboane cu aromă de mentă”, susţin specialiştii americani.         

image
image
image
image
image
image
bani  foto   Shutterstock jpg
statiune balneara romania shutterstock  jpg
ulei de masline in lanturi jpg
Incendiu Valencia 22 februarie 2024 Foto AFP 3 jpeg
autospeciale dotare IGSU FOTO IGSU (2) jpeg
fructe pexels jpg
abuz jpeg
calendar ortodox 2021 27 februarie sfantul procopie marturisitorul png
image
actualitate.net
image
actualitate.net