Ghid de îngrijire pentru părul gras

Ultima actualizare:

    La folosirea uscătorului de păr, menţine căldura la un nivel minim, pentru a nu stimula producţia de sebum.www.clicksanatate.ro
La folosirea uscătorului de păr, menţine căldura la un nivel minim, pentru a nu stimula producţia de sebum.www.clicksanatate.ro

Indiferent de cât de mult te străduieşti să menţii un aspect curat, şuviţele tale au tendinţă de îngrăşare? Nu îţi face griji, există soluţii simple de îngrijire a părului gras. Totul începe de la câteva mici schimbări în rutina ta de înfrumuseţare.

Contează şi cum te speli pe cap

E bine să te asiguri dacă îţi şamponezi sau nu părul în mod corespunzător. Ar trebui, la modul ideal, să îţi speli părul cu şampon cel puţin 30 de secunde.

În unele cazuri, părul gras este, de fapt, o consecinţă a şamponului sau balsamului care nu a fost clătit şi îndepărtat cu apă din belşug. Clăteşte-ţi părul cu apă potrivită după şamponare.

Apa fierbinte poate stimula glandele care produc sebum – substanţa grasă secretată de glandele sebacee – în vreme ce apa mai rece ajută la închiderea lor. Totodată, apa cu o temperatură mai scăzută ajută la închiderea cuticulei părului şi reduce deteriorarea firelor.

Nu abuza de uscătorul de păr

Atunci când ai această posibilitate, lasă părul să se usuce în mod natural. Dacă eşti nevoită să foloseşti un uscător, e bine să menţii căldura la un nivel minim, deoarece temperatura prea ridicată a aerului poate stimula producţia de sebum.

Evită „încărcarea“ podoabei capilare

Sfatul este să îţi atingi părul cu mâinile cât mai puţin cu putinţă. Cu cât îţi atingi părul mai des, îl periezi şi chiar îl încarci folosind produse de styling, cu atât scalpul va produce mai mult sebum, iar şuviţele tale cu tendinţă de îngrăşare vor fi mai vizibile.

Află pe clicksanatate.ro mai multe sfaturi pentru a scăpa de problema părului gras!

Dieta antistres

Vitamine și minerale care, în exces, îți afectează inima

image
image
image
image
image
image
Barajul Poiana Marului jpg
sunset 2604874 1280 jpg
FotoJet (10) jpg
lidl
bani de Craciun jpg
pnrr bloc jpg
Bărbat cu un telefon in mana FOTO Shutterstock
kfc pui foto shutterstock