Ghimbirul, bun pentru ulcer
Primăvara resimţi mai acut afecţiunile stomacului? Motivul e introducerea în alimentaţie a crudităţilor, care acutizează simptomele gastritei şi ale ulcerului gastric.
Alte cauze ale acestor două maladii ar fi infecţia cu Helicobacter pylori, administrarea de medicamente, în principal antiinflamatoare, nivelul crescut de stres, excesul de alcool, abuzul de cafea, fumatul (mai ales pe stomacul gol), dar şi consumul de alimente prea reci sau prea fierbinţi. De aceea ai grijă la dietă şi nu uita să ai mereu la îndemână rădăcină de ghimb.
Aceasta inhibă înmulţirea arhicunoscutului helicobacter pylori, bacteria asociată cu instalarea ulcerului sau chiar a cancerului de stomac şi colon.
Mai mult, ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant şi stimulant al sistemului digestiv prin creşterea secreţiei de mucus protector al mucoasei gastrice, impiedicând declanşarea ulcerului gastric ori duodenal.
Are chiar şi proprietati antivirale şi antifungice. Iar când îţi este greţă, este cel mai bun remediu natural, în toate formele sub care se găseşte: ulei esenţial, capsule, macerat în alcool, marinat în miere, murat în saramură sau oţet, după metodele orientale şi în special japoneze, fiert în supe ori preparat ca ceai, în infuzie.
Tot pentru ameliorarea stării de graţă, când mergi cu maşina, încearcă să ţii în gură o feliuţă de ghimbir.