Ghimbirul ţine oasele sănătoase
Rădăcina de ghimbir este deosebit de aromată, având un gust atât picant, cât şi dulce şi o savoare deosebită. Pe lângă aceste calităţi, are şi efecte curative. Iată care sunt acestea.
Scade durerea. Durerile de cap, migrenele, durerile menstruale pot fi combătute prin administrarea de ghimbir în doze terapeutice.
Remediu în răceli. Prin conţinutul său în uleiuri volatile şi substanţe antiinflamatorii, ghimbirul este un remediu excelent în răceli şi gripe, fiind folosit în inflamaţii ale gâtului, răguşeală, febră, sub forma de ceaiuri, pulbere fină sau sirop de ghimbir.
Bun pentru articulaţii. Studii realizate pe loturi de pacienţi care au realizat tratament cu ghimbir pentru calmarea durerilor articulare, au dovedit că ghimbirul are cel puţin acelaşi efect cu folosirea medicamentelor antiinflamatorii, neavând însa efectele secundare nedorite asociate acestora.
Tratează bronşitele. Folosit ca atare sau în combinaţie cu alte plante, ghimbirul a dat rezultate foarte bune, în astmul bronşic şi bronşite, datorită efectulului său bronhodilatator şi antiinflamator.
Înlătură greaţa. Administrat sub formă de pulbere, tincturi, extracte apoase sau rădăcină proaspătă, ghimbirul are efecte foarte bune asupra organismului. Deşi nu se ştie exact mecanismul exact prin care acţionează, ghimbirul se utilizează frecvent în caz de greaţă, vomă, rău de avion sau rău de maşină, cu rezultate foarte bune. De asemenea, se foloseşte şi în caz de greaţă aparută ca efect secundar al chimioterapiei.