Gogoșarii îți îmbunătățesc vederea


    Potasiul din compoziţia gogoşarilor menţine sănătatea cardiacă, fiind benefic şi pentru musculatură şi sistemul nervos.www.clicksanatate.ro
Potasiul din compoziţia gogoşarilor menţine sănătatea cardiacă, fiind benefic şi pentru musculatură şi sistemul nervos.www.clicksanatate.ro

Mai dulci decât ardeii grași, gogoșarii îi poți găsi cu ușurință mai ales toamna, au un conținut vitaminic și de antioxidanți extrem de sănătos pentru organismul uman.

Vitamine, minerale, antioxidanți, o adevărată porție de sănătate de care te poți bucura acum din plin. În plus vitamina A te va ajuta să îți menții acuitatii vizuală pe timpul nopții, și totodată să previi bolile de inimă și ochi. Luteina ajută și ea la prevenirea bolilor oculare, precum degenerescența maculară.

În compoziția lor se regăsește și complexul vitaminic B dar și o doză bună de acid folic ce ajută la reducerea nivelului de homocosteină, un nivel crescut al acestei substanțe favorizează apariția bolilor cardiace.

Doza de potasiu din gogoșari ajută de asemenea la menținerea sănătății cardiace fiind benefic și pentru funcționarea musculaturii și a sistemului nervos.

Pe lângă nutrimenții mai sus menționați regăsim și prezența vitaminei K, responsabilă cu sănătatea osoasă dar și cu timpii de coagulare a sângelui în organism.

Activează metabolismul

Culoarea lor roșiatică este legată de nivelul de licopen pe care aceștia îl au în compoziția sa și care contribuie la menținerea sănătății inimii printre altele, cercetătorii fiind de părere că gogoșarii te pot proteja de anumite forme de cancer în special cel de prostată, vezică, pancreatic și cervical.

La fel ca ardeii iuți, gogoșarii conțin și ei capsaicină, chiar dacă într-o doză mai mică, însă și așa tot contribuie cu succes la activarea termogenezei, stimulând în același timp și metabolismul. Este indicat în curele de slăbire tocmai datorită gamei largi de nutrimenți benefici bunei funcționări a organismului uman.

În cazul în care suferi de afecțiuni gastrointestinale consumul de gogoșari poate fi consumat cu încredere, având capacitatea de a calma și vindeca durerile de la nivelul gâtului și de a diminua sângerările nazale, acest fapt fiind explicat de prezența vitaminei K.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte afecțiuni poți preveni dacă mănânci mai des gogoșari!

Siropul din casă care îți protejează plămânii

Ce trebuie să știi despre conjunctivită

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
cub vica blochina png
Michael Klein, Facebook jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
image
image
image
image
image
image
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea