Gogo╚Öarii ├«╚Ťi ├«mbun─ât─â╚Ťesc vederea

simeon stalpnicul png
Potasiul din compozi┼úia gogo┼čarilor men┼úine s─ân─âtatea cardiac─â, fiind benefic ┼či pentru musculatur─â ┼či sistemul nervos.www.clicksanatate.ro

Mai dulci dec├ót ardeii gra╚Öi, gogo╚Öarii ├«i po╚Ťi g─âsi cu u╚Öurin╚Ť─â mai ales toamna, au un con╚Ťinut vitaminic ╚Öi de antioxidan╚Ťi extrem de s─ân─âtos pentru organismul uman.

Vitamine, minerale, antioxidan╚Ťi, o adev─ârat─â por╚Ťie de s─ân─âtate de care te po╚Ťi bucura acum din plin. ├Än plus vitamina A te va ajuta s─â ├«╚Ťi men╚Ťii acuitatii vizual─â pe timpul nop╚Ťii, ╚Öi totodat─â s─â previi bolile de inim─â ╚Öi ochi. Luteina ajut─â ╚Öi ea la prevenirea bolilor oculare, precum degenerescen╚Ťa macular─â.

├Än compozi╚Ťia lor se reg─âse╚Öte ╚Öi complexul vitaminic B dar ╚Öi o doz─â bun─â de acid folic ce ajut─â la reducerea nivelului de homocostein─â, un nivel crescut al acestei substan╚Ťe favorizeaz─â apari╚Ťia bolilor cardiace.

Doza de potasiu din gogo╚Öari ajut─â de asemenea la men╚Ťinerea s─ân─ât─â╚Ťii cardiace fiind benefic ╚Öi pentru func╚Ťionarea musculaturii ╚Öi a sistemului nervos.

Pe l├óng─â nutrimen╚Ťii mai sus men╚Ťiona╚Ťi reg─âsim ╚Öi prezen╚Ťa vitaminei K, responsabil─â cu s─ân─âtatea osoas─â dar ╚Öi cu timpii de coagulare a s├óngelui ├«n organism.

Activeaz─â metabolismul

Culoarea lor ro╚Öiatic─â este legat─â de nivelul de licopen pe care ace╚Ötia ├«l au ├«n compozi╚Ťia sa ╚Öi care contribuie la men╚Ťinerea s─ân─ât─â╚Ťii inimii printre altele, cercet─âtorii fiind de p─ârere c─â gogo╚Öarii te pot proteja de anumite forme de cancer ├«n special cel de prostat─â, vezic─â, pancreatic ╚Öi cervical.

La fel ca ardeii iu╚Ťi, gogo╚Öarii con╚Ťin ╚Öi ei capsaicin─â, chiar dac─â ├«ntr-o doz─â mai mic─â, ├«ns─â ╚Öi a╚Öa tot contribuie cu succes la activarea termogenezei, stimul├ónd ├«n acela╚Öi timp ╚Öi metabolismul. Este indicat ├«n curele de sl─âbire tocmai datorit─â gamei largi de nutrimen╚Ťi benefici bunei func╚Ťion─âri a organismului uman.

├Än cazul ├«n care suferi de afec╚Ťiuni gastrointestinale consumul de gogo╚Öari poate fi consumat cu ├«ncredere, av├ónd capacitatea de a calma ╚Öi vindeca durerile de la nivelul g├ótului ╚Öi de a diminua s├ónger─ârile nazale, acest fapt fiind explicat de prezen╚Ťa vitaminei K.

Afl─â pe Clicksanatate.ro ce alte afec╚Ťiuni po╚Ťi preveni dac─â m─ân├ónci mai des gogo╚Öari!

Siropul din cas─â care ├«╚Ťi protejeaz─â pl─âm├ónii

Ce trebuie să știi despre conjunctivită

borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
laura cosoi png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
BeFunky collage (34) jpg
gianina corondan tb1000 jpg
foto 1   Miki K Pital jpg
vacanta femeie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
afisare rezultate bac 2020 jpeg
290925933 5120960811344811 836703657948322245 n webp
Vladimir Putin, la pescuit în bustul gol  (Foto: Reuters) jpeg
vacanta femeie jpg
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png