Grepfrutul şi bananele te protejează de cancer pulmonar
O alimentație în care predomină fructe ca bananele și grepfrutul și alimente de bază precum peștele și brânza ajută la prevenirea cancerului pulmonar. Totodată s-a dovedit că aceleași alimente ajută persoanele care au deja cancer pulmonar să se simtă mai bine.
Cercetări recente au demonstrat faptul că există o legătură directa între alimentație și ameliorarea stării de sănătate a bolnavilor cronici. Oamenii de știință din SUA și Europa au testat timp de trei ani, 2167 de subiecți ce sufereau de cancer pulmonar. Persoanele care aveau o alimentație pe bază de fructe, pește și brânză au arătat îmbunătățiri ale parametrilor testați chiar și la 24 de ore după masă. Îmbunătățiri ale funcțiilor respiratorii, sporirea numărului de globule albe din sânge și o mai mare rezistență la efort, sunt lucrurile remarcate de medici după testele făcute.
Cancerul pulmonar reprezintă o afecțiune care se caracterizează printr-o creștere celulară necontrolată a țesuturilor plămânului. Cea mai frecventă cauză a cancerului pulmonar este expunerea îndelungată la fumul de țigară, responsabil pentru 80–90 % din cazurile de cancer. Nefumătorii reprezintă 10–15 % din cazuri, acestea fiind adesea atribuite unei combinații dintre factori genetici, gaz radioactiv ( n.r. radon), azbest și poluarea aerului, inclusiv fumatul pasiv. Cancerul pulmonar se poate depista în urma unei radiografii toracice și a unei tomografii computerizate.