Hirudoterapia, fără efecte secundare

Ultima actualizare:

    Terapia cu lipitori sau hirudoterapia are o vechime  milenară. (Foto arhivă Click!)
Terapia cu lipitori sau hirudoterapia are o vechime milenară. (Foto arhivă Click!)

Terapia cu lipitori sau hirudoterapia, cum se numeşte ştiinţific, are o vechime milenară, fiind folosită pentru stabilizarea tensiunii arteriale şi pentru calmarea crizelor de isterie. Astăzi, inedita terapie este folosită în practica medicală, dovedindu-se eficientă într-o varietate de boli - de la afecţiuni ale pielii până la otite sau varice.

 Studiile de specialitate au dovedit că în saliva lipitorilor, care se hrănesc exclusiv cu sânge, există nu mai puţin de 30 de substanţe active, cu efect terapeutic. La ora actuală, hirudoterapia este aplicată pe scară largă şi în cele mai mari spitale din lume.

O fermă specială, unde lipitorile sunt crescute în scopuri medicale, existentă în apropiere de Moscova, asigură „materie primă" pentru mai bine de 300 unităţi medicale din lume. De aici însă, lipitorile pleacă spre destinaţie cu un certificat de garanţie: acesta garantează că lipitorile au fost hrănite doar cu sânge de animale sănătoase.

Specialiştii care se ocupă de hirudoterapie compară lipitorile cu o uzină de medicamente; totuşi, spre deosebire de tratamentul alopat, terapia cu lipitori nu are efecte secundare sau adverse.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net