Ia-ţi calciul din migdale sau portocale

image
Foto: 123rf

Mineral indispensabil vieţii, calciul participă la o serie de procese foarte importante în organism. De cele mai multe ori, consumăm lactate pentru a ne asigura doza zilnică recomandată, dar iată că există şi alte surse de unde ne putem procura necesarul de calciu.

Calciul contribuie, în principal, la sănătatea dinţilor şi menţine oasele puternice. Însă beneficiile sale nu se opresc aici: el are grijă de sănătatea vaselor de sânge, reglează tensiunea arterială şi previne rezistenţa la insulină. Doza zilnică recomandată e de 1000 mg pentru adulţi şi poate fi procurată dintr-un pahar cu lapte, o felie groasă de brânză şi un iaurt simplu. Dar nu numai lactatele ne pot furniza acest important mineral. Iată alte câteva surse excelente de calciu:

  • Seminţele de susan. Acestea sunt bogate în calciu şi ajută la scăderea tensiunii arteriale, prevenirea cancerului şi reducerea inflamaţiei. Pot fi adăugate în orice fel de salată, în smoothie-uri sau în produse de panificaţie. 
  • Migdalele. Pe lângă calciu, migdalele conţin şi potasiu, magneziu, fier şi vitamina E. Ele pot fi adăugate în smoothie-uri, în salate, în dulciuri, sau consumate ca gustare între mese. Pentru că sunt extrem de bogate şi în antioxidanţi, migdalele ajută, de asemenea, la prevenirea diabetului şi a bolilor cardiovasculare.
  • Varza kale. Sursă excelentă de calciu şi de antioxidanţi, ea e considerată una din cele mai sănătoase alimente. Printre numeroasele beneficii aduse sănătăţii, se numară: reducerea nivelului colesterolului în sânge, detoxifierea organismului, prevenirea cancerului şi lupta împotriva inflamaţiei.
  • Smochinele deshidratate. Smochinele satisfac pofta de dulce cu succes! Astfel, nu vei mai consuma zahăr, care este extrem de nociv. Ba, mai mult, au cele mai mari cantităţi de calciu dintre toate fructele uscate: 121 mg de calciu la jumătate de cană.
  • Portocalele. Aceste fructe nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, fiind o sursă excelentă de calciu, dar şi de vitamina C, vitamina A, fibre şi potasiu. Consumând un pahar de suc de portocale sau un fruct dimineaţa, poţi înlocui cu succes laptele, asigurându-ţi necesarul de calciu, conform www.alegesanatos.ro. 

Cum se manifestă lipsa de calciu?

Organismul ne avertizează când avem lipsă de calciu, de aceea e foarte important să întreţinem aceste resurse printr-o alimentaţie bogată în lactate, legume şi fructe. Dacă nu există suficient calciu în organism, putem avea diverse tulburări comportamentale, de la anxietate la irascibilitate, până la depresii şi chiar halucinaţii. Lipsa acestui mineral se poate manifesta prin tremur, palpitaţii, insomnie sau somnolenţă, leşinul de câteva secunde care nu implică şi pierderea totală a stării de conştienţă, pierderi de memorie şi scăderea capacităţii de memorare şi a atenţiei. De asemeena, pot apărea şi simptomele ca senzaţie de amorţeală la nivelul membrelor, furnicături în degete, palme sau picioare.

cub anamaria prodan animat gif
image png
Simona Halep, Instagram jpg
cub armin nicoară png
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cub anamaria prodan divorț png
cub alina sorescu png
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
harta sud-est ucraina cu regiunea Donbas, lugansk, donețk și severodonețk shutterstock
Karine Jean Pierre jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (2) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg
bunicul luizei melencu supravegheat diicot jpeg