Ia-ţi toamna aceasta vitamina B din bere!

simeon stalpnicul png

Esenţial pentru buna funcţionare a organismului, complexul de vitamine B reprezintă un adevărat aliat al sistemului imunitar în lunile de toamnă. Cum trecerea la sezonul rece determină schimbări în organism, creşte şi necesarul de vitamine. Includeţi în dietă cât mai multe surse de vitamine de tip B.

Importanţa vitaminelor B

  • Vitamina B1 şi vitamina B12 influenţează sistemul nervos şi psihicul, contribuind la creşterea capacităţii de memorare şi atenţie, la menţinerea bunei dispoziţii şi a energiei pe parcursul zilei şi la păstrarea echilibrului psihic.
  • Vitamina B9 sau acidul folic asigură sănătatea creierului şi poate reduce riscul de apariţie a bolii Alzheimer.
  • Vitamina B2 fixează fierul în hemoglobină. Necesarul acestei vitamine este mai crescut în situaţii de stres şi atunci când organismul este suprasolicitat fizic prin practicarea unui sport sau în perioada sarcinii.
  • Vitamina B3 este cunoscută pentru rolul său în funcţionarea normală a aparatului digestiv şi pentru favorizarea circulaţiei cerebrale.
  • Vitamina B5 reduce stresul şi încetineşte procesul de îmbătrânire.
  • Vitamina B6 este cea mai cunoscută pentru efectul său benefic în lupta cu virozele respiratorii sau gripa specifică sezonului rece.

Ce alimente conţin vitamine B

”Vitaminele de tip B se regăsesc într-o gamă diversificată de alimente, precum oleaginoasele sau rădăcinoasele, care pot fi consumate ca gustare. Legumele şi fructele sunt surse de vitamine B, însă există şi alte alimente care le conţin: ouă, ficat, lactate, ciuperci, fasole sau struguri. Chiar şi berea, care pe lângă sodiu şi proteine conţine şi vitamine din complexul B: niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) şi acidul folic (B9). Berea e singura băutură cu conţinut de alcool în care se regăsesc vitamine de tip B”, a declarat dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
vica blochina si bianca patrichi jpg
Imunitate America Express Foto Antena 1 jpg
astrolog madalina manole jpg
madalina manole facebook jpg
caine jpg
Gabriela Cristea poza principala jpg
cub andi moisescu png
image
image
image
image
image
image
Sandip Brahmin jpeg
alex piturca cristina ich jpeg
astrolog madalina manole jpg
caine jpg
Frații Tate sosesc la sediul DIICOT din București pentru a asista la percheziția informatică asupra dispozitivelor ridicate de procurori. FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
madalina manole facebook jpg