Iată care sunt 5 dintre cele mai periculoase alimente pe care le mănânci zilnic

24 mai 2014
article img
Margarina conţine grăsmi hidrogenate care cresc riscul apariţiei cancerului

Sunt gustoase, ne plac foarte mult şi le-am mânca zilnic. Însă, anumite alimente, deşi sunt delicioase, ne pot afecta grav sănătatea. Iată cinci dintre cele mai nocive, pe care ar trebui să le evităm cu orice preţ.

1. Carne procesatăCarnea procesată este foarte bogată în calorii, grăsimi şi sodiu. Dacă vei consuma carne procesată foarte des, regulat, de cel puţin trei ori pe săptămână, rişti să ajungi obez, să te îmbolnăveşti de diabet, afecţiuni cardiace sau chiar cancer.

2. Alimente sărace în grăsimiEste vorba despre acele alimente „light”, care au invadat rafturile magazinelor. Cu toate acestea însă, dacă le consumi regulat, te îngraşi vazând cu ochii. Motivul? Aceste alimente sunt extrem de bogate în grăsimi trans care ne afectează grav sănătatea inimii, ridică nivelul de colesterol „rău”, conţin mult zahăr şi sodiu.

3. MaionezăNimeni nu poate fi păcălit: maioneza este un aliment ce ne poate afecta, în timp, sănătatea. O singură linguriţă conţine 90 de calorii, 10 g de grăsimi şi 90 mg de sodiu. Maioneza ar trebui consumată foarte rar.

4. MargarinaEste unul dintre cele mai periculoase alimente pentru sănătate. Conţine grăsimi hidrogenate, care cresc riscul apariţiei bolilor cardiace, a diabetului dar şi a cancerului.

5. Sucurile acidulate şi băuturile dulci Vrei să slăbeşti? Orice medic îţi va spune să elimini din meniul tău zilnic sucurile acidulate şi dulci. Acestea nu sunt cele mai mari vinovate atunci când vorbim despre acumularea de kilograme, însă afectează rinichii, cresc riscul apariţiei cancerului, a bolilor de inimă, a diabetului şi chiar pot provoca un atac de cord.