Iată de ce se fac analizele pentru tiroidă pe vreme rece
Glanda tiroidă este vitală pentru buna funcționare a organismului, deoarece secretă hormoni ce reglează metabolismul. Temperaturile scăzute pot produce dezechilibre hormonale,deci trebuie să-ți faci câteva analize specifice în zilele friguroase.
În sezonul rece, necesarul de hormoni tiroidieni este mai mare, fiindcă ne ajută să ne adaptăm la temperaturile scăzute. Dacă suferi de hiportiroidie și iei tratament de substituție cu hormoni tiroidieni, este foarte posibil ca, atunci când vine frigul, să fie necesar să iei o doza zilnică mai mare decât cea obișnuită. De aceea toamna sau iarna, după o lună de frig, este bine să îți refaci analizele, pentru a-ți ajusta tratamentul.
Consecințele dezechilibrului hormonal
Asemănătoare unui fluture și situată în regiunea anterioară a gâtului, glanda tiroidă cântărește câteva zeci de grame și este formată din doi lobi uniți printr-o punte numită istm. Secretă hormoni, triiodotironina, T3, și tiroxina, T4. Acestea sunt controlate de TSH, un hormon secretat de hipofiză, care stimulează formarea și secreția lor. Când în organism apare un dezechilibru hormonal, metabolismul este accelerat sau încetinit. În caz de hipotiroidie, activitatea diverselor organe e încetinită. Simptomele specifice sunt senzația de oboseală permanentă, luarea în greutate, crampe musculare, senzație de frig, dureri de cap, palpitații, tegumente uscate șamd.
Află de ce se fac analizele pentru tiroidă pe vreme rece.
Dieta care are grijă de tiroidăObiceiuri care-ți atacă tiroida