Iaurtul şi pepenele te răcoresc
Nu mai ştii cum să scapi de căldura sufoncantă? Şi mâncarea poate fi o soluţie bună! Iată care sunt cinci dintre cele mai răcoritoare alimente.
Iaurt cu fructe. Pe lângă gustul plăcut, răcoritor, valoarea nutriţională şi beneficiile asigurate de culturile active ale iaurtului, aportul de săruri minerale, în principal de calciu, este binevenit în compensarea pierderilor prin transpiraţie.
Pepenele galben este unul dintre alimentele care ajută organismul să îşi menţină o temperatură normală, chiar şi în zilele toride. Are de trei ori mai mult potasiu decât pepenele verde. În plus, conţine betacaroten, un puternic antioxidant.
Castravetele este leguma care te răcoreşte instant. Este foarte bogat în apă şi potasiu. Când simţi că afară este prea cald şi vrei să te răcoreşti, încearcă apa cu felii de castravete! Câteva feliuţe proaspete de într-un pahar cu apă rece te vor revigora garantat.
Supele reci. Hidratarea e deosebit de importantă şi poţi contribui la realizarea acestui obiectiv consumând zilnic supe reci. Sunt foarte răcoritoare, conţin foarte puţine calorii şi reprezintă modul ideal de a-ţi începe masa de prânz.