Iaurtul şi usturoiul reglează digestia!
Iaurturile probiotice conţin un adaos de bacterii din speciile lactobacillus şi bifidobacterium. Acestea interacţionează cu flora intestinală şi au rol asupra funcţionării tubului digestiv şi asupra echilibrului organismului nostru.
Ovăzul, care este o sursă alimentară de fibră solubilă b-glucan, contribuie la reducerea nivelului colesterolului şi, implicit, a bolilor coronariene.
Roşiile, care conţin licopen, un carotenoid primar cu efect antioxidant, pot contribui la reducerea riscului de cancer (de prostată, de sân, de col uterin şi de piele).
Usturoiul e recunoscut pentru proprietăţile sale antibiotice şi de reducere a nivelului de colesterol. Poate fi eficient în reducerea riscului de cancer gastric şi de colon şi previne bolile cardiovasculare.
Broccoli e asociat cu un risc redus de cancer, datorită conţinutului relativ ridicat de glucozinolaţi. Din aceeaşi familie mai fac parte varza, conopida.
Peştele conţine acizi graşi omega-3 şi omega-6, cu un rol recunoscut în sănătatea cardiovasculară.
Soia nu e doar o sursă importantă de proteine, ci are rol de reducere a riscului de boli cardiovasculare sau osteoporoză.
Carnea de vită e un aliment funcţional cu potenţial anticancerigen.
Ceaiul e cea mai consumată băutură după apă, iar cercetările arată că are efecte de prevenţie a cancerului.
Lămâia e un "izvor" de vitamina C şi o sursă de substanţe nutritive.